Raidul israelian din Siria a lovit cladiri militare si rachete sol-aer in apropiere de Damasc

Soldati israelieni

Israelul a realizat miercuri un raid aerian in Siria care a lovit rachete si un complex militar din apropiere de Damasc.

Statul israelian se teme de transferarea armelor catre Hezbollah-ul siit libanez, a declarat vineri pentru AFP un responsabil american.

Acest responsabil aflat sub anonimat, a precizat ca avioanele militare israeliene au vizat un singur loc, in apropiere de Damasc, in timp ce unele publicatii au mentionat doua: un complex militar din apropiere de capitala siriana si un convoi de arme din apropierea frontierei libaneze.

"Acesta a avut loc in apropierea Damascului", a afirmat acest responsabil.

Aviatia israeliana a tras impotriva "unor rachete sol-aer aflate pe vehicule" care erau rachete SA-17 de fabricatie rusa, si impotriva unui ansamblu de cladiri militare adiacente, suspectate ca ar fi adapostit arme chimice.

Citește și
Homs, Siria
Cadavrele a cel putin 65 de persoane executate cu cate un glont in cap, descoperite in Siria
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Israelienii se tem ca aceste arme vor fi transferate catre Hezbollah-ul siit libanez, apropiat Damascului si Teheranului, a mai precizat acest responsabil.

Regimul sirian a anuntat ca aviatia israeliana a bombardat un centru de cercetare militara dintre Damasc si frontiera libaneza miercuri in zori, in timp ce surse din securitate vorbeau despre un raid israelian asupra unui convoi de arme la aceasta frontiera in cursul noptii de marti spre miercuri.

Guvernul israelian nu a facut nicio declaratie cu privire la acest raid pana in prezent.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Hillary Clinton avertizeaza Iranul si Rusia din cauza sustinerii militare a Siriei
Hillary Clinton avertizeaza Iranul si Rusia din cauza sustinerii militare a Siriei

Secretarul de Stat american Hillary Clinton, care paraseste postul vineri, a avertizat joi Iranul si Rusia fata de sustinerea militara si financiara pe care o acorda regimului sirian, acuzand Teheranul ca sporeste acest ajutor.

Cadavrele a cel putin 65 de persoane executate cu cate un glont in cap, descoperite in Siria
Cadavrele a cel putin 65 de persoane executate cu cate un glont in cap, descoperite in Siria

Cadavrele a cel putin 65 de tineri, executati cu cate un glont in cap, au fost gasite intr-un cartier rebel din Alep, a anuntat marti Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relateaza AFP.

Rusia sustine ca indepartarea de la putere a lui al-Assad este
Rusia sustine ca indepartarea de la putere a lui al-Assad este "imposibil de pus in aplicare"

Un oficial al Rusiei a declarat ca indepartarea de la putere a presedintelui sirian Bashar al-Assad nu figureaza in acordurile internationale si a apreciat ca este "imposibil de pus in aplicare", relateaza AFP.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.