Putin si-a amanat vizitele pentru urmatoarele doua luni. Starea sa de sanatate, tinuta la secret

01-11-2012 12:48

Vladimir Putin

Presedintele rus Vladimir Putin, care are o imagine de om puternic si sportiv, a fost nevoit sa-si amane vizitele in strainatate prevazute in octombrie si noiembrie, din cauza unei probleme de sanatate, a relatat joi cotidianul rus Vedomosti,citat de AFP.

Problema este legata de o "veche leziune" la coloana vertebrala, "care s-a agravat dupa un zbor al lui Putin cu deltaplanul" in Siberia, la inceputul lunii septembrie, au declarat surse apropiate de Kremlin citate de cotidian.

Purtatorul de cuvant Dmitry Peskov a declarat pentru agentia de stat RIA Novosti ca Putin sufera dupa o accidentare mai veche care NU are nicio legatura cu mult-mediatizatul zbor cu deltaplanul.

"Presedintele urmeaza in prezent un tratament profilactic, iar medicii i-au recomandat sa renunte la toate zborurile care nu sunt bune pentru coloana sa vertebrala", scrie Vedomosti citand una dintre aceste surse, conform MEDIAFAX.

Astfel, Putin si-a anulat in octombrie o calatorie in Siberia unde trebuia sa inaugureze un important zacamant de gaz, Bovanenkovskoie, in peninsula Iamal, potrivit unui responsabil al societatii citat de publicatia amintita.

De la inceputul lunii octombrie, Putin a facut, de asemenea, o "pauza in privinta vizitelor sale in strainatate", subliniaza Vedomosti.

Un summit regional al CSI (fosta URSS, mai putin tarile baltice si Georgia) prevazut initial pentru 1-2 noiembrie in Turkmenistan a fost amanat pentru 5 decembrie, motivul oficial fiind reprezentat de agenda incarcata a presedintilor tarilor participante, printre care Vladimir Putin.

Vizitele presedintelui rus in Bulgaria, India si Turcia, prevazute pentru luna noiembrie, au fost amanate pentru decembrie, potrivit presei locale, aminteste Vedomosti.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, a confirmat ca presedintele are o usoara leziune de natura sportiva, dupa ce puternicul om al Rusiei a venit schiopatand la un summit al tarilor din Asia-Pacific la Vladivostok (Extremul Orient rus), in septembrie.

Totusi, Peskov a negat ca aceasta leziune ar putea afecta activitatea presedintelui. "Astfel de afirmatii nu au niciun fundament (...). Fiecare sportiv are multe leziuni, dar acest fapt nu este un motiv pentru a-si limita activitatile", a declarat joi Peskov pentru agentia Interfax.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Infecția cu SARS-COV 2 și medicația anti-coagulantă

02:55
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26