Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.

UPDATE 11:32 - Discursul integral al lui Vladimir Putin la parada organizată de "Ziua Victoriei":

 "Dragi cetăţeni ai Rusiei! Dragi veterani!

Tovarăşi soldaţi şi marinari, sergenţi şi subofiţeri, aspiranţi şi subofiţeri!

Citește și
orban putin harta
Delir la Moscova: „Ungaria va lua Transilvania, iar Croația va fi împărțită cu Serbia”
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Tovarăşi ofiţeri, generali şi amirali!

Luptători, comandanţi, soldaţi din prima linie - eroi ai operaţiunii militare speciale!

Vă felicit cu ocazia Zilei Victoriei! Cea mai importantă sărbătoare a noastră, cu adevărat naţională, sacră! Ne onorăm părinţii şi bunicii, străbunicii. Ei şi-au apărat pământul natal şi au zdrobit nazismul, au eliberat popoarele Europei, au atins culmile vitejiei militare şi ale strădaniei.

Astăzi vedem cum adevărul despre cel de-al Doilea Război Mondial este distorsionat. Îi împiedică pe cei care sunt obişnuiţi să îşi construiască politica lor în esenţă colonială pe ipocrizie şi minciună. Ei demolează monumentele comemorative ale adevăraţilor luptători împotriva nazismului, îi pun pe piedestal pe trădătorii şi colaboratorii naziştilor, şterg memoria eroismului şi nobleţei soldaţilor-liberatori, a marelui sacrificiu pe care l-au făcut în numele vieţii.

Revanşismul, batjocorirea istoriei şi dorinţa de a-i justifica pe actualii adepţi ai naziştilor fac parte din politica generală a elitelor occidentale de a alimenta din ce în ce mai multe conflicte regionale, ostilitatea interetnică şi interreligioasă şi de a limita centrele suverane şi independente de dezvoltare mondială.

Respingem pretenţiile de exclusivitate ale oricărui stat sau alianţă. Ştim unde duc astfel de ambiţii exorbitante. Rusia va face totul pentru a preveni o ciocnire globală, dar, în acelaşi timp, nu vom permite nimănui să ne ameninţe. Forţele noastre strategice sunt mereu în alertă.

Occidentul ar vrea să uite lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial, dar noi ne amintim că soarta omenirii a fost decisă în bătăliile grandioase de la Moscova şi Leningrad, Rjev, Stalingrad, Kursk şi Harkov, Minsk, Smolensk şi Kiev, în bătălii grele şi sângeroase de la Murmansk până în Caucaz şi Crimeea.

În primii trei ani lungi şi dificili ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Uniunea Sovietică, toate republicile fostei Uniuni Sovietice au luptat cu naziştii practic unul la unul, în timp ce aproape întreaga Europă lucra pentru puterea militară a Wehrmachtului.

Aş dori să subliniez faptul că Rusia nu a minimalizat niciodată importanţa celui de-al doilea front şi a asistenţei Aliaţilor. Onorăm curajul tuturor soldaţilor din coaliţia anti-Hitler, al luptătorilor din rezistenţă, al luptătorilor clandestini, al partizanilor şi curajul poporului chinez, care a luptat pentru independenţa sa împotriva agresiunii Japoniei militariste. Şi ne vom aminti mereu, niciodată, niciodată nu vom uita lupta noastră comună şi tradiţiile inspirate de alianţă.

Dragi prieteni!

Rusia trece acum printr-o perioadă dificilă, de piatră de hotar. Soarta Patriei, viitorul ei depinde de fiecare dintre noi.

Astăzi, de Ziua Victoriei, ne dăm seama de acest lucru şi mai acut şi mai clar şi ne uităm invariabil la generaţia învingătorilor - curajoşi, nobili şi înţelepţi, la capacitatea lor de a păstra prietenia şi de a îndura adversitatea, de a fi întotdeauna încrezători în ei înşişi şi în ţara lor, de a iubi Patria cu sinceritate şi din toată inima.

Sărbătorim Ziua Victoriei în contextul unei operaţiuni militare speciale. Toţi participanţii acesteia - cei de pe linia întâi, de pe linia de contact - sunt eroii noştri. Ne înclinăm în faţa statorniciei şi sacrificiului de sine, a altruismului dumneavoastră. Întreaga Rusie este alături de voi. Veteranii noştri cred în voi şi sunt îngrijoraţi pentru voi. Implicarea lor spirituală în destinele şi faptele voastre leagă de nezdruncinat generaţia de eroi ai Patriei.

Astăzi ne plecăm capetele în faţa memoriei luminoase a tuturor celor cărora Marele Război Patriotic le-a luat viaţa. În memoria fiilor, fiicelor, taţilor, mamelor, bunicilor, străbunicilor, soţilor, soţiilor, fraţilor, surorilor, rudelor şi prietenilor.

Ne plecăm capetele în faţa veteranilor Marelui Război Patriotic care ne-au părăsit. Ne plecăm capetele în faţa memoriei civililor ucişi de bombardamentele barbare şi de atacurile teroriste ale neonaziştilor. În faţa camarazilor noştri de arme care au căzut în lupta împotriva neonazismului, în lupta dreaptă pentru Rusia.

(Putin cere un minut de reculegere).

Stimaţi veteranii noştri, camarazi, prieteni!

Ziua de 9 Mai este întotdeauna o zi foarte emoţionantă, emoţionantă. Fiecare familie îşi onorează eroii, se uită la fotografii, la chipuri dragi şi iubite, îşi aminteşte de rude, de poveştile lor despre cum au luptat şi au muncit.

Ziua Victoriei uneşte toate generaţiile. Mergem înainte, bazându-ne pe tradiţiile noastre vechi de secole şi suntem încrezători că împreună vom asigura un viitor liber şi sigur pentru Rusia, pentru poporul nostru unit!

Glorie vitejilor Forţelor Armate! Pentru Rusia! Pentru victorie! Ura!". 

UPDATE 11:20 - "Astăzi vedem cum încearcă să denatureze adevărul despre cel de-Al Doilea Război Mondial. Aceasta interferează cu cei care sunt obișnuiți să își construiască politica lor în esență colonială pe ipocrizie și minciună", a afirmat Putin, potrivit TASS.

"Nu vom permite nimănui să ne amenințe. Forțele noastre strategice sunt mereu în stare de alertă", a mai declarat Vladimir Putin, a mai spus liderul de la Kremlin, citat de Interfax

UPDATE 11:15 - Parada anuală de "Ziua Victoriei" este în desfășurare la Moscova. Echipamente militare și 9.000 de soldați defilează în Piața Roșie, în fața luiVladimir Putin.

Știrea inițială:

Vladimir Putin, care a ajuns la putere la doar 8 ani după destrămarea Uniunii Sovietice, este așteptat să ia cuvântul la parada de Ziua Victoriei din Piața Roșie, scrie Reuters.

Oficialii au anunțat că la parada propriu-zisă vor fi expuse mai puține echipamente militare decât la paradele care aveau loc înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

Putin își prezintă războiul ca parte a unei lupte sfânte cu Occidentul, pe care îl acuză că a uitat rolul jucat de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

Marți, 7 mai, Putin a început un nou mandat de președinte al Rusiei, după victoria zdrobitoare din alegerile pe care criticii le-au catalogat drept fraudate.

"Vreau să mă înclin în fața eroilor noștri, a participanților la operațiunea militară specială, în fața tuturor celor care luptă pentru Patrie", a declarat Putin în momentul în care a depus jurământul.

Putin a promis victoria în acest război, în care forțele rusești avansează împotriva forțelor ucrainene, în ciuda ajutorului de sute de miliarde de dolari din partea Statelor Unite și a aliaților săi.

Însă sfârșitul războiului este încă departe. Dovadă au stat atacurile atribuite ucrainenilor, care au lovit peste noapte cel puțin două regiuni rusești.

Articol recomandat de sport.ro
Scandal uriaș la sărbătoarea de titlu a lui PAOK! Răzvan Lucescu, scos de pe teren de jandarmi
Scandal uriaș la sărbătoarea de titlu a lui PAOK! Răzvan Lucescu, scos de pe teren de jandarmi
Citește și...
Zelenski îl atacă pe ”Putin nazistul” şi îl compară cu Hitler la comemorarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial
Zelenski îl atacă pe ”Putin nazistul” şi îl compară cu Hitler la comemorarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl atacă pe omologul său rus Vladimir Putin, pe care îl compară cu Hitler la comemorarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, înaintea paradei de Ziua Victoriei de la Moscova.

Delir la Moscova: „Ungaria va lua Transilvania, iar Croația va fi împărțită cu Serbia”
Delir la Moscova: „Ungaria va lua Transilvania, iar Croația va fi împărțită cu Serbia”

Un confident experimentat al lui Vladimir Putin și analist la agenția de știri de stat rusească Sputnik a lansat un scenariu șocant în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene.

Manevrele militare cu arme nucleare ale Rusiei, un răspuns la declarațiile lui Macron. „Sperăm că va calma capetele încinse”
Manevrele militare cu arme nucleare ale Rusiei, un răspuns la declarațiile lui Macron. „Sperăm că va calma capetele încinse”

Înainte să preia noul mandat, președintele Vladimir Putin a ordonat armatei să facă manevre militare cu arme nucleare nestrategice.

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia este „pur democratică”. Noi ne alegem puterea. Ne alegem președintele
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia este „pur democratică”. Noi ne alegem puterea. Ne alegem președintele

Ceremonia celei de a cincea investire a lui Vladimir Putin ca președinte rus a avut loc în Marele Palat al Kremlinului din Moscova.

Recomandări
Miron Cozma a ajuns la Parchetul General, în Dosarul Mineriadei. „Care Mineriadă? Nu a existat Mineriadă”
Miron Cozma a ajuns la Parchetul General, în Dosarul Mineriadei. „Care Mineriadă? Nu a existat Mineriadă”

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a ajuns luni dimineață la Parchetul General. El trebuie să dea socoteală pentru mineriada din 13 - 15 iunie 1990 în ancheta procurorilor militari.

ASF a retras licența unuia dintre cei mai mari brokeri, care are contracte cu Armata și Forțele Navale. CEO-ul a fost arestat
ASF a retras licența unuia dintre cei mai mari brokeri, care are contracte cu Armata și Forțele Navale. CEO-ul a fost arestat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a FAST Brokers, într-un context în care şeful companiei a fost arestat preventiv, iar ASF - acum cu o nouă conducere - s-a temut să mai păstreze compania în piaţă.

Elicopterul în care se afla președintele Iranului, găsit complet ars. Moartea lui Ebrahim Raisi a fost anunțată
Elicopterul în care se afla președintele Iranului, găsit complet ars. Moartea lui Ebrahim Raisi a fost anunțată

Echipele de căutare şi salvare ale Semilunii Roşii au ajuns la locul prăbuşirii elicopterului în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi, informează Al Jazeera.