Putin jură să-i pedepsească pe cei vinovați pentru incendiul dintr-un mall: „Neglijență criminală!”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Președintele rus Vladimir Putin a promis, marți, că vor fi pedepsiți toți cei responsabili pentru incendiul de la centrul comercial din orașul siberian Kemerovo, în urma căruia 64 de persoane au murit.

Putin s-a întâlnit cu familiile victimelor, cărora le-a promis că în urma anchetei toți cei responsabili pentru această tragedie vor fi pedepsiți, indiferent de statutul lor.

„O echipă e 100 de persoane, coordonată de Comitetul de Investigație, lucrează la acest caz. Stați fără grijă, toți cei responsabili vor fi pedepsiți”, informează agenția TASS.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu autoritățile locale, iar sute de persoane s-au adunat în fața primăriei, spunând că nu cred că bilanțul victimelor prezentat de autorități este cel real. În replică, Putin le-a transmis să nu creadă ceea ce află de pe rețelele de socializare.

„Cum ați putut permite să fie luate astfel de decizii. Nu a fost făcută niciun fel de verificare în ultimii doi ani, deși era necesar să asigurați siguranța oamenilor. Ce s-a întâmplat aici. Nu a fost vorba de un conflict armat. Nu a fost o scurgere de gaze. Oamenii cu copii au venit aici să se relaxeze. Vorbim despre demografie și pierdem atât de multe persoane, de ce? Din cauza neglijenței criminale, a nepăsării”, i-a spus Putin primarului din Kemerovo.

Mai mult, președintele rus i-a ordonat şefului Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General, Aleksandr Bastrakin, să facă o evaluare juridică: „Nu poţi obţine un certificat fără bani, dar poţi semna orice pentru bani”.

Autorităţile ruse au denunţat luni încălcările normelor de securitate la incendiu, ca urmare a tragediei din orașul siberian.  Marţi, fuseseră identificate corpurile a 13 copii. Alte zeci de persoane au fost rănite.

Regiunea Kemerovo a declarat trei zile de doliu începând de marţi. Astfel, drapelele Federaţiei Ruse vor fi coborâte în bernă pe întreg teritoriul regiunii Kemerovo. Cu această ocazie, autorităţile au recomandat tuturor instituţiilor şi companiilor de televiziune şi radio să-şi anuleze programele de divertisment.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO