Putin îl contrazice pe Biden. Ce spune liderul de la Kremlin despre un posibil război între Rusia și NATO

Biden, despre Putin: ”Cine se crede, pentru numele lui Dumnezeu?”
Getty

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat duminică drept un ''nonsens total'' alegaţia preşedintelui american Joe Biden în sensul că Rusia va ataca o ţară a NATO dacă va câştiga în Ucraina, a consemnat Reuters.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu pentru presa rusă că afirmaţia preşedintelui american Joe Biden potrivit căreia Rusia va ataca o ţară NATO dacă va câştiga în Ucraina este un nonsens total, dând asigurări că Rusia nu are niciun interes să se lupte cu alianţa militară NATO, relatează Reuters, citată de News.ro.

Joe Biden a avertizat la începutul acestei luni că, dacă Putin obţine o victorie în Ucraina, atunci Rusia va ataca o ţară NATO.

"Este un nonsens total - şi cred că preşedintele Biden înţelege acest lucru", a declarat Putin într-un interviu difuzat duminică de televiziunea de stat Rossia. A fost o încercare a lui Biden de a-şi justifica "politica eronată" privind Rusia, a comentat Putin.

"Rusia nu are niciun motiv, niciun interes - niciun interes geopolitic, nici economic, nici politic, nici militar - să se lupte cu ţările NATO", a asigurat liderul de la Kremlin.

Putin: „Suntem interesaţi să dezvoltăm relaţiile”

"Nu cred că SUA de astăzi - mă refer la perspectiva dezvoltării mondiale - sunt atât de interesate, aşa cum credeau acum 20 de ani, să provoace - sau aşa cum declară public - o înfrângere strategică Rusiei", a mai declarat Putin în interviul acordat realizatorului emisiunii "Moscova. Kremlin. Putin", Pavel Zarubin.

"Nu avem nicio pretenţie teritorială una faţă de cealaltă, nicio dorinţă de a strica relaţiile cu ele (cu ţările NATO - n.r.). Suntem interesaţi să dezvoltăm relaţiile", a susţinut Putin.

Între timp, a acuzat liderul rus, Finlanda a fost literalmente târâtă în NATO, deşi avea toate disputele cu Rusia - inclusiv cele teritoriale - rezolvate cu mult timp în urmă, de la mijlocul secolului XX. "Nu existau probleme - acum vor exista, pentru că acum vom crea acolo Districtul Militar Leningrad şi vom concentra acolo anumite unităţi militare. De ce au nevoie de asta? Este doar o prostie!" - a comentat Putin mimând uimirea.

El a acuzat "partenerii" occidentali că vor să creeze în mod artificial probleme, pentru că nu vor să aibă Rusia ca un concurent.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Citește și...
Putin are planuri mari pentru 2024. Rusia va efectua, anul viitor, șapte teste cu rachete balistice intercontinentale
Putin are planuri mari pentru 2024. Rusia va efectua, anul viitor, șapte teste cu rachete balistice intercontinentale

Generalul rus Serghei Karakaev a anunțat, sâmbătă, că țara sa are în plan, pentru 2024, efectuarea a şapte teste cu rachete balistice intercontinentale.

Un fost ministru român face dezvăluiri despre Serghei Lavrov. Cum era aliatul lui Putin când l-a cunoscut: „Părea autonom”
Un fost ministru român face dezvăluiri despre Serghei Lavrov. Cum era aliatul lui Putin când l-a cunoscut: „Părea autonom”

Mihai Răzvan Ungureanu spune că l-a cunoscut pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, drept „un om cu vastă experienţă diplomatică şi foarte cult”, dar că diferenţa între cum se prezenta Lavrov atunci şi cea de acum este foarte mare.

Surse RIA: Vladimir Putin va candida la preşedinţie ca independent
Surse RIA: Vladimir Putin va candida la preşedinţie ca independent

Vladimir Putin va candida din nou la preşedinţie, de data aceasta ca un candidat independent cu o bază largă de susţinere, dar nu pe lista unui partid, a anunţat sâmbătă agenţia RIA, susţinută de stat, citând doi parlamentari pro-Kremlin de rang înalt.

 

 

Recomandări
Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.

România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră
România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră"

România poate fi un centru logistic pentru reconstrucţia Ucrainei, spune ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea. Aproape 80% din exportul de grâne din țara vecină se face prin România.

"I-am spus lui Bibi!". Biden anunță o reacție dură a SUA în cazul în care Israelul va lansa o ofensivă majoră în Rafah

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat miercuri, pentru prima dată, că "nu va livra" anumite arme Israelului, în special "obuze de artilerie", în cazul unei ofensive majore la Rafah, relatează AFP şi Reuters.