Putin, elogiat de purtătorul de cuvânt: ”Este liderul absolut al Olimpului politic”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
vladimir putin
Getty

Kremlinul a lăudat luni, după demonstraţiile organizate duminică în Rusia împotriva preşedintelui Vladimir Putin, popularitatea liderului rus care ”depăşeşte graniţele Rusiei” şi face din acesta ”liderul absolut al Olimpului politic”.

Comentând manifestaţiile la care au participat mii de ruşi şi care au fost organizate la mai puţin de două luni înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a respins că ar exista un declin al popularităţii preşedintelui rus, aflat la putere de peste 18 ani, relatează Agerpres, citând AFP.

”Popularitatea lui Vladimir Putin depăşeşte graniţele Rusiei. Ar fi dificil ca cineva să pună la îndoială faptul că Putin este liderul absolut al opiniei societăţii (ruse), liderul absolut al Olimpului politic”, a spus el în cadrul unei conferinţe de presă.

”La acest nivel, este dificil ca cineva să-i facă cu adevărat concurenţă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, subliniind că ”Putin şi-a dovedit în mod repetat calităţile incontestabile de lider şi continuă să o facă”.

Declaraţiile lui Dmitri Peskov au loc în urma protestelor organizate duminică în întreaga Rusie la apelul principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care a fost declarat ineligibil pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie din cauza unei condamnări pentru infracţiuni financiare, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Oponent recunoscut şi ferm al preşedintelui Vladimir Putin, Navalnîi a negat orice neregulă şi a spus despre acuzaţiile împotriva sa că au fost fabricate pentru a i se compromite ambiţiile politice.

Aleksei Navalnîi nu reprezintă o ameninţate pentru Vladimir Putin, a mai spus Peskov.

Beneficiind de o popularitate excepţională, Vladimir Putin pare sigur că va câştiga al patrulea mandat, care îl va menţine la putere până în 2024. El este creditat cu peste 61% din intenţiile de vot, cu mult înaintea celorlalţi candidaţi, potrivit unui sondaj de opinie publicat în decembrie de institutul VTsIOM.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!