Putin acuză o campanie occidentală agresivă contra Rusiei. Ce a cerut FSB-ului

Dată publicare: 25-02-2021 08:21
Dată actualizare: 25-02-2021 09:38


Președintele rus Vladimir Putin a cerut contraspionajului rus să îşi dubleze eforturile pentru a aborda ceea ce el a numit ”o serie de încercări occidentale de destabilizare a Rusiei”.

Printre ele se numără, potrivit liderului rus, inclusiv criticile primite pe tema vaccinurilor ruseşti anti-COVID, în care majoritatea specialiştilor din vest nu au suficientă încredere.

Puţin a adăugat că acele activități ale puterilor străine, pe care el nu le-a numit, vizează „slăbirea Rusiei și punerea acesteia sub control exterior”.

Preşedintele rus a făcut aceste declaraţii la o întâlnire cu înalţii oficiali ai FSB - Serviciului Federal de Securitate, urmaşul fostului KGB.

Relaţiile Rusiei cu Occidentul s-au răcit considerabil în ultimii ani, începând cu anexarea Crimeei şi până la arestarea recentă a liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi.

Vladimir Puţin, președintele Rusiei: "Se desfășoară o campanie țintită împotriva noastră, care include acuzații nedovedite pe o seamă de subiecte. Sunt teorii ale conspirației absurde, aș spune chiar anecdotice, încercări de a pune sub semnul întrebării reușitele noastre în domeniul medical, în lupta cu coronavirusul".

Tags: rusia, putin,


VIDEO PROTVPLUS.RO