Putin a ramas pe intuneric in timp ce le spunea jurnalistilor rusi ca sunt supravegheati de SUA. "Poate am zis ceva gresit"

17-10-2016 07:39

In timp ce discuta cu jurnalistii despre posibilitatea unui atac cibernetic al SUA la adresa Rusiei, Vladimir Putin a ramas pe intuneric si cu microfonul taiat cateva secunde, relateaza Russia Today.

"Poate am spus ceva gresit" a glumit liderul de la Kremlin dupa ce lumina a cazut in timpul unei conferite de presa, in India, la summitul BRICS. Putin le-a spus jurnalistilor rusi ca probabil sunt supravegheati de agentiile americane de informatii.

Presedintele rus a spus ca Rusia nu cauta o confruntare cu Statele Unite ale Americii si nu incearca sa influenteze apropiatele alegeri prezidentiale americane. A mai precizat ca va coopera cu orice lider american care doreste sa coopereze cu Rusia.

Putin a respins, totodata, afirmatiile referitoare la atacuri informatice ruse impotriva SUA, calificandu-le drept o retorica de campanie electorala a Casei Albe. El si-a exprimat, de asemenea, speranta ca relatiile dintre Moscova si Washington se vor ameliora dupa alegerile prezidentiale ce vor avea loc in noiembrie.

SUA folosesc Rusia pentru ''a deturna atentia alegatorilor de la problemele lor'', a acuzat duminica el din India in timp ce Washingtonul acuza Moscova ca a orchestrat vaste piraterii informatice pentru a influenta campania prezidentiala americana.

''Exista numeroase probleme'' in SUA, a dat asigurari Putin, adaugand ca, ''in acest context, multi au recurs la metode dovedite constand in deturnarea atentiei alegatorilor de la problemele lor''.

''Cum se procedeaza? Trebuie, de exemplu, inventat un inamic si trebuie unita tara impotriva acestui inamic. Aceasta carte este utilizata in mod foarte activ'', a explicat Putin intr-o conferinta de presa in marja summitului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) din Goa, in India.

Potrivit lui Putin, candidatii au incercat mai intai, in zadar, aceasta strategie facand din Iran ''un inamic'', dupa care s-au orientat catre Rusia.

''Sper ca, dupa ce se vor termina aceste dezbateri si aceasta perioada dificila din viata politica americana, va fi posibila restabilirea relatiilor dintre Rusia si SUA'', a declarat presedintele rus.''Pacat ca, din cauza problemelor lor de politica interna, sunt sacrificate relatiile ruso-americane'', a adaugat el.

Rusia este acuzata in SUA ca vrea sa-l favorizeze pe candidatul republican, Donald Trump, care a facut declaratii elogioase la adresa lui Vladimir Putin si a pledat pentru relatii mai bune cu Moscova.

Relatiile dintre SUA si Rusia trec printr-o perioada de mare raceala, din cauza ca cele doua tari nu reusesc sa se inteleaga pentru a gasi o solutie la conflictul din Siria si la situatia din Ucraina.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO