La cateva zile dupa ce a anuntat retragerea trupelor, Putin avertizeaza: "In cateva ore, le putem reloca in Siria"

Vladimir Putin

Presedintele rus a avertizat joi ca armata sa ar putea, daca va fi necesar, sa relocheze 'in cateva ore' avioanele sale in Siria, de unde cea mai mare parte a contingentului rus urmeaza sa fie retras in urmatoarele 2-3 zile.

Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat joi ca armata sa ar putea, daca va fi necesar, sa relocheze 'in cateva ore' avioanele sale in Siria, de unde cea mai mare parte a contingentului rus urmeaza sa fie retras in urmatoarele doua-trei zile, relateaza AFP.

'In cazul in care va fi necesar, Rusia poate sa-si creasca numai in cateva ore prezenta sa in regiunea pana la un nivel adecvat situatiei care se va dezvolta acolo', a declarat Putin, in cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin pentru decorarea unor ofiteri si soldati rusi ce s-au intors deja din Siria.

'Noi nu ne dorim aceasta, escaladarea militara nu este alegerea noastra', a afirmat seful statului rus, in cadrul ceremoniei desfasurate in Sala Sf.Gheorghi al Marelui Palat al Kremlinului.

'Sistemele de aparare antiaeriana ruse vor functiona in mod permanent in Siria si vor fi utilizate impotriva tuturor tintelor care vor pune in pericol trupele Federatiei Ruse', a avertizat Putin, indicand ca cele doua baze ruse - de la Hmeimim si Tartus - sunt bine protejate de pe uscat, mare si vazduh.

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse din Siria: "Obiectivul a fost indeplinit!" Ce a discutat cu Bashar al-Assad
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

'Toate componentele sistemelor de aparare aeriana desfasurate, inclusiv sistemele cu raza scurta de actiune 'Pantir S' si cu raza lunga de actiune S-400 Triumf vor functiona continuu', a spus presedintele rus, subliniind ca, prin interventia sa in Siria, Rusia a creat conditiile pentru inceperea procesului de pace.

'Noi am creat conditii pentru inceperea procesului de pace. Am reusit sa initiem o interactiune pozitiva si constructiva cu SUA si cu alte tari, cu fortele opozitiei responsabile din interiorul Siriei si care doresc cu adevarat sa opreasca razboiul si sa gaseasca o solutie politica, singura posibila, a conflictului', a mai spus seful statului rus.

El a avertizat, in acelasi timp, ca in cazul in care gruparile rebele vor incalca armistitiul instituit la 27 februarie, reactia Moscovei nu se va lasa asteptata. ''Daca Rusia va constata cazuri de incalcare a armistitiului, acele grupari care se fac responsabile vor fi excluse automat de pe lista participantilor la procesul de pace. Rusia si-a demonstrat in Siria leadershipul incontestabil, vointa si responsabilitatea in lupta impotriva terorismului international', a accentuat Putin.

Campania din Siria, care a inceput la 30 septembrie 2015, a costat bugetul rus in jur de 33 de miliarde de ruble (peste 500 milioane de dolari), a indicat presedintele rus, adaugand ca dupa operatiunea din Siria vor trebui refacute rezervele de armament si munitii, dar ca aceste cheltuieli sunt justificate.

Vladimir Putin a apreciat drept 'excelente' actiunile pilotilor rusi in Siria. 'Pilotii si-au indeplinit sarcinile (din Siria) cu brio', a spus seful statului rus, evidentiind faptul ca tocmai aviatia de atac a jucat rolul principal in campania Rusiei in Siria.

Presedintele Rusiei a luat intreaga lume prin surprindere luni seara, cand a anuntat retragerea celei mai mari parti a contingentului rus din Siria incepand cu 15 martie

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Rusia sustine ca a inceput retragerea echipamentelor militare din Siria. Ce s-ar ascunde in spatele deciziei luate de Putin
Rusia sustine ca a inceput retragerea echipamentelor militare din Siria. Ce s-ar ascunde in spatele deciziei luate de Putin

Rusia a inceput retragerea echipamentelor sale militare din Siria, a indicat marti Ministerul Apararii din aceasta tara, relateaza AFA si Ria Novosti, citate de Agerpres.

Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse din Siria:
Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse din Siria: "Obiectivul a fost indeplinit!" Ce a discutat cu Bashar al-Assad

Vladimir Putin a ordonat luni ministrului apararii rus Serghei Soigu sa inceapa de marti retragerea fortelor ruse din Siria, in conditiile in care obiectivele trasate au fost indeplinite, informeaza agentiile de presa RIA Novosti, TASS si AFP.

Cel putin 34 morti si peste 125 de raniti in atentatul din centrul Ankarei. SUA avertizase asupra unui
Cel putin 34 morti si peste 125 de raniti in atentatul din centrul Ankarei. SUA avertizase asupra unui "complot terorist"

O explozie puternica a avut loc duminica la Ankara, langa o statie de autobuz si nu departe de sediile mai multor cladiri guvernamentale.
 

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.