Proteste violente în Italia împotriva certificatului verde la locul de muncă, în timp ce Rusia are un record de decese

Ultima actualizare: 11-10-2021 09:29

Au fost proteste violente la Roma. Nemulţumiţi că guvernul va extinde de săptămâna viitoare folosirea certificatului digital COVID pentru accesarea locurilor de muncă, manifestanţii au încercat să vandalizeze clădirile guvernamentale.

 

Doar intervenţia în forţă a poliţiştilor i-a calmat.

Între timp, Rusia raporta cel mai mare număr de decese asociate cu COVID-19 de la începutul pandemiei. Spitalele abia mai fac faţă numărului mare de pacienţi infectaţi.

Cu toate astea, guvernul de la Moscova este reticent faţă de o înăsprire a restricțiilor.

Au fost ore de haos în centrul Romei. Numeroşi manifestanţi au protestat faţă de extinderea folosirii certificatului verde la toate locurile de muncă.

În drum spre Parlament, demonstraţia a degenerat în violenţe. Unii protestatari, inclusiv neofascişti, au încercat să intre cu forţa în clădirile guvernamentale, iar alţii au aruncat cu dispozitive pirotehnice în faţa biroului premierului Mario Draghi.

 

Proteste într-o țară cu 80% din populație vaccinată

 

Pentru a-i dispersa, forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi.

Atât preşedintele italian, cât şi primul ministru au condamnat violenţele.

Din 15 octombrie, prezentarea certificatului digital COVID va fi obligatorie peste tot în peninsulă, inclusiv la locurile de muncă. Angajaţii care refuză să se conformeze riscă să fie suspendaţi, fără plată.

Italia a raportat sâmbătă aproape 3.000 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi 46 de decese. Dar, 80 % din populaţie are schema completă de vaccinare.

Mult mai bine stă Portugalia, care a reuşit să vaccineze împotriva COVID-19 85 % populaţie. Succesul se datorează tinerilor, în rândul cărora rata de vaccinare este cea mai ridicată.

În schimb, Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record al deceselor din cauza COVID-19. Aproape 1.000 de persoane au pierdut lupta cu boala.

 

Record de decese în Rusia, unde mai puțin de 30% din populația s-a vaccinat

 

Rusia rămâne ţara cea mai îndoliată din Europa, şi a patra în lume, la numărul de victime din cauza coronavirusului.

Boris Bitsoev, medic: "În acest moment, ne confruntăm cu o creştere a numărului de pacienţi infectaţi cu COVID, care sunt în stare foarte gravă".

Pacientă: "Medicii mi-au spus că plămânii mei sunt grav afectaţi şi trebuie să mă conecteze la un ventilator. Timp de două săptămâni am fost conectată în permanenţă la un ventilator mecanic”.

Pacientă: "M-am vaccinat împotriva COVID-19 în vară. Din ce văd, cei care nu sunt vaccinați au mai multe leziuni pulmonare. După cum vedeţi, eu nu trebuie să folosesc un ventilator mecanic".

O creștere accentuată a numărului de infectări şi decese asociate cu varianta Delta a început la sfârșitul lunii trecute.

Autoritățile dau vina pe rata scăzută de vaccinare, şi pe refuzul oamenilor de a purta masca de protecţie. În Rusia, mai puţin de 30 % din populaţie este imunizată cu ambele doze.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!