Proteste în Cipru, după ani de tăcere. Ce s-a întâmplat cu criminalul româncelor


Ultimul update: Sambata 27 Aprilie 2019 20:17
Data publicarii: Sambata 27 Aprilie 2019 17:31
Categorie: Stiri externe

În Cipru, suspectul care a îngrozit această țară, după ce a spus că a ucis 7 persoane, printre care și două românce, mamă și fiică, a fost dus sâmbătă în locul unde a fost zărită ultima dată una dintre victime.

Martorii l-au recunoscut. Spun că l-au văzut stând de vorbă cu românca de 35 de ani, care a dispărut după aceea împreună cu fetița ei.

Vineri seară, sute de oameni au protestat și au acuzat autoritățile că investigațiile au fost superficiale, pentru că a fost vorba de cetățeni din alte țări.

Sute de glasuri au strigat vineri aseară la unison această întrebare dureroasă, după ani de tăcere. Ani scurşi de la dispariţia victimelor, femei şi fetiţele lor, timp în care autorităţile cipriote ar fi făcut prea puţin ca să le găsească.

Situaţia ar fi fost alta dacă victimele aveau cetăţenie cipriotă, cred tot mai mulţi migranţi veniţi la muncă pe insulă, dar şi principalul partid de opoziţie, care cere demisia şefilor din poliţie, inclusiv a ministrului justiţiei.

Cazul româncei

În cazul dispariţiei româncei de 35 de ani şi a fiicei ei de 8, de pildă, poliţiştii nu ar fi percheziţionat casa unde locuiau cele două. Le-ar fi spus celor care întrebau de soarta lor că, pur şi simplu au plecat, deşi lucurile lor au rămas toate în apartament.

„Erau poze, lucrurile lor, pereţii pictaţi pentru copil. Foarte dureros”, a spus unul dintre prietenii româncei. 

Sâmbătă, poliţiştii l-au adus pe suspect în zona unde femeia a fost văzută ultima dată împreună cu un bărbat. Martorii l-au recunoscut ca fiind una şi aceeaşi persoană.

Și alte cazuri de dispariție, tratate superficial

Pe de altă parte, superficial ar fi fost tratate şi dispariţiile mai multor femei filipineze. Poliţiştii nu ajunseseră la nicio concluzie în momentul în care presupusul criminal, un bărbat de 36 de ani, i-a şocat spunându-le că le-a ucis şi le-ar fi aruncat într-un loc toxic, acid, forma în zona unei mine abandonate.

„Este foarte greu pentru noi să acceptăm ce s-a întâmplat, ce se întâmplă în continuare, avem nevoie de o mulţime de răspunsuri. Speram că victimele să îşi găsească dreptatea, adevărata dreptate, în sistemul cipriot”, a declarat Ester Beatty, Federația Organizațiilor Filipineze din Cipru.

Ambasada României la Nicosia urmăreşte cazul cu atenţie, în timp ce oficialii ciprioţi răscolesc zona indicată de suspect. Până acum au găsit trupurile a trei femei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44