Protestatarii din Hong Kong au luat cu asalt aeroportul. Cum i-au întâmpinat pe vizitatori

09-08-2019 13:57

Sute de manifestanţi pro-democraţie au început vineri o adunare de tip sit-in pe aeroportul din Hong Kong cu scopul de a-i sensibiliza pe cetăţenii străini în legătură cu protestul lor care are loc zilnic în ultimele două luni.

 

''Fără revolte, doar tiranie'', au scandat manifestanţii, unii dintre ei purtând măşti şi căşti de şantier, fiind începutul unei acţiuni care urmează să continue sâmbătă şi duminică.

Îmbrăcaţi în majoritate în negru, culoarea emblematică a acestei mişcări apărute în timpul unei manifestaţii de amploare la 9 iunie, manifestanţii s-au aşezat pe jos, în sala de sosiri, purtând pancarte în chineză şi engleză şi care conţineau mesaje de condamnare a violenţelor poliţiştilor.

''Salvaţi Hong Kong de tirania şi brutalitatea poliţiei'', se afla înscris pe una dintre pancarte.

Metropola situată la sud de China se confruntă cu cea mai grea criză politică de la retrocedarea sa în 1997, cu manifestaţii şi acţiuni de protest care au loc aproape zilnic şi care au degenerat adesea în violenţe între activişti radicali şi forţele de ordine.

Apărută după respingerea unui controversat proiect de lege al executivului pro-Beijing din Hong Kong care autoriza extrădările în China, mobilizarea s-a extins considerabil, fiind din ce în ce mai critică la adresa puterii de la Beijing.

Protestatarii au promis să continue acţiunile lor până la îndeplinirea cererilor, care se referă în special la demisia şefei contestate a executivului din Hong Kong, Carrie Lam, o anchetă independentă privind intervenţia poliţiei, o amnistie pentru cei arestaţi, retragerea definitivă a controversatului proiect de lege, în prezent suspendat, şi introducerea votului universal pe teritoriul semi-autonom.

Vineri, pe aeroportul din Hong Kong numeroşi manifestanţi aveau un pliant pe care se afla înscris în mai multe limbi: ''Întreabă-mă despre Hong Kong!''

Protestatarii doresc ca din ce în ce mai mulţi oameni să ştie ce se întâmplă în Hong Kong, a explicat unul dintre ei care a afirmat că se numeşte ''Choi'', refuzând ca mulţi alţii să fie identificat de teama urmăririi penale.

Mai multe ţări şi-au avertizat cetăţenii care pleacă spre Hong Kong despre situaţia din fosta colonie britanică, în special Statele Unite care au cerut săptămâna aceasta cetăţenilor lor ''să manifeste o prudenţă crescută''.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO