Protest impotriva masurilor de austeritate. Zeci de mii de britanici au iesit in strada: Sectorul public e micsorat si ranit

Ultima actualizare: 24-06-2015 06:59

Zeci de mii de oameni au manifestat sambata la Londra, Liverpool si Glasgow impotriva politicii "de austeritate", cum o considera ei, dusa de guvernul condus de David Cameron.

Cantareata galeza Charlotte Chruch si un comic renumit in Anglia, Russell Brand, s-au alaturat manifestantilor suparati pe capitalism, chiar daca averea cumulata a celor doua staruri trece de 20 de milioane de lire sterline.

Reales pentru al doilea mandat, Cameron e acuzat de oponentii sai ca duce o politica anti-sociala, care adanceste inegalitatile, in timp ce premierul se lauda cu performantele economiei.

Guvernul conservator tocmai a lansat noi masuri pentru reducerea datoriei publice - cu 30 de miliarde de lire. Aproape jumatate din aceste taieri sunt de la ajutoarele sociale.

Charlotte Church, cantareata si activista: "Suntem multi cei care nu suntem de acord cu ce se intampla cu sectorul public, care tot este micsorat, ravnit, privatizat."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO