Programul "Loteria Vizelor" ar putea fi schimbat complet după atentatul din New York

Dată publicare: 01-11-2017 16:07
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


donald trump

Trump îndeamnă la adoptarea unui sistem american al vizelor bazat pe merit, în urma atentatului de la New York

Preşedintele Donald Trump a criticat miercuri sistemul american al vizelor, în urma atentatului de marţi, la New York, cu o camionetă, soldat cu opt morţi, i-a acuzat pe democraţi şi a îndemnat la adoptarea unui program ”bazat pe merit” de primire a imigranţilor în Statele Unite, relatează Reuters.

”Teroristul a intrat în ţara noastră prin aşa-zisul «Program Loteria Vizelor Diversităţii», o frumuseţe a lui Chuck Schumer. Eu vreau să fie bazat pe merit”, a scris Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Preşedintele se referă la celebrul program Loteria Vizelor, prin care a ajuns în SUA şi tânărul uzbec suspectat că ar fi comis atentatul de marţi, Sayfullo Habibullaevic Saipov. În fiecare an, Departamentul de Stat american acordă printr-o loterie un număr limitat de vize pentru cetățenii unor state cu o rată redusă a imigrației în SUA. Programul a fost promovat de Chuck Schumer, în prezent şeful minorității democrate din Senat.

”Noi ne batem pentru o imigraţie bazată pe merit, gata cu Sistemele Loteriei Democrate. Trebuie să fim MULT MAI duri (şi mai deştepţi). @foxandfriends”, a adăugat Trump în alt mesaj, referindu-se la emisiunea matinală Fox News “Fox & Friends”. Trump şi congresmeni republicani au îndemnat la adoptarea unui sistem de imigraţie bazat pe merit, care să le acorde prioritate celor cu studii superioare sau care vorbesc deja engleza atunci când încearcă să intre în Statele Unite.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO