Procurorul special Robert Mueller a finalizat raportul privind legătura lui Trump cu Rusia


Ultimul update: Sambata 23 Martie 2019 01:38
Data publicarii: Sambata 23 Martie 2019 01:29
Categorie: Stiri externe
Vladimir Putin, Donald Trump

Procurorul special Robert Mueller i-a transmis procurorului general al Statelor Unite, Bill Barr, raportul său privind posibila înțelegere secretă între Moscova și echipa de campanie a lui Donald Trump, în perioada campaniei prezidențiale din 2016.

Astfel, ministrul american al Justiţiei ar putea dezvălui în acest weekend esenţa documentului, relatează AFP, citat de Agerpres.

Bill Barr, procuror general SUA, şi-a exprimat speranţa să livreze „principalele concluzii" al acestui raport de anchetă foarte aşteptat membrilor comisiilor juridice ale Congresului „chiar în acest weekend", a afirmat el într-un mesaj adresat parlamentarilor.

La rândul său, Casa Albă a afirmat că „nu a primit raportul procurorului special" şi nici nu a fost "informată despre conţinutul acestuia".

„Următoarele etape ţin de resortul procurorului general al SUA (Bill) Barr şi ne exprimăm nerăbdarea ca procesul să îşi continue cursul", a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders.

Democraţii din Congres au făcut cunoscut sunt pregătiţi să acţioneze guvernul în justiţie pentru a se asigura că acest raport ultrasensibil, care loveşte în centrul puterii SUA, va fi accesibil tuturor americanilor.

Chiar dacă Robert Mueller nu aduce dovezi despre o înţelegere între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, observatorii sunt de părere că l-ar putea acuza pe omul de afaceri republican că a încercat să obstrucţioneze ancheta, din cauza presiunilor verbale pe care le-a exercitat asupra fostului procuror general al SUA Jeff Sessions şi a adjunctului acestuia, Rod Rosenstein, sau destituindu-l, în mai 2017, pe fostul director al FBI James Comey.

Vineri, într-un interviu acordat canalului Fox, Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că se aşteaptă să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei.

Preşedintele american repetă constant că nu a existat nicio „înţelegere secretă" şi denunţă de doi ani o „vânătoare de vrăjitoare".

Fost director al FBI sub preşedinţii George W. Bush (republican) şi Barack Obama (democrat), Robert Mueller a fost numit în mai 2017 ca „procuror special" de către Departamentul de Justiţie pentru a garanta independenţa investigaţiilor în acest dosar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO