Un cuplu din Rusia riscă să rămână fără copilul de un an, după ce au mers la un protest

Ultima actualizare: 07-08-2019 15:35
proteste Rusia

Doi tineri din Rusia riscă decăderea din drepturile părintești, după ce au mers cu fiul lor în vârstă de un an la un protest neautorizat al opoziției.

Mai multe proteste au avut loc în Moscova în ultima vreme, după ce autoritățile au respins candidaturile unor opozanți ai lui Vladimir Putin la alegerile ce urmează să aibă loc în septembrie. Oamenii au ieșit în stradă și au cerut alegeri libere.

Dmitry și Olga Prokazov sunt acuzați că au pus în pericol viața copilului, lăsându-l în grija unei a treia persoane. În schimb, ei a susținut, pentru BBC, că acel om nu era un necunoscut, ci un prieten de familie.

Parchetul din Moscova a transmis că a cerut unei instanțe să-i decadă pe cei doi din drepturile părintești: „În timpul protestului, ei au lăsat copilul, care era vulnerabil dat fiind vârsta sa, unei a treia persoane. Au pus astfel în pericol viața și sănătatea minorului. Exploatând copilul, ei au abuzat de drepturile lor părintești, în detrimentrul interesului celui mic”.

Procurorii au mai precizat că Dmitry Prokazov are rezidență temporară în Moscova, prin urmare oricum nu putea vota la alegeri.

În comunicatul parchetului se mai arată că sunt investigați și alți părinții, care și-au adus copiii la manifestație, și alte persoane care au încurajat minorii să vină la protest.

În schimb, Dmitry și Olga Prokazov susțin că pur și simplu se plimbau prin zonă când au văzut protestatarii.

„Știam că e o manifestație pentru alegeri libere și ne-am solidarizat cu ei”, a spus bărbatul, citat de BBC.

El a povestit că, la un moment dat, au văzut în mulțime un prieten pe nume Serghei Fomin și s-au înțeles să țină el o vreme copilul: „Nici nu mi-a trecut prin cap că fac ceva greșit”.

Anchetatorii îl caută acum pe Fomin, pe care îl acuză că a luat copilul pentru a-l folosi drept scut în fața forțelor de ordine.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO