Problemele cauzate de blocajul din administraţie, "urât mirositoare" în Washington


Ultimul update: Vineri 04 Ianuarie 2019 20:59
Data publicarii: Vineri 04 Ianuarie 2019 08:29
Categorie: Stiri externe

La Washington democrații au preluat controlul în Camera Reprezentanților, unde dețin majoritatea după alegerile din noiembrie. Și s-au angajat să adopte legile necesare pentru a debloca administrația federală.

Numai că nu vor să includă și fonduri pentru Zidul pe care președintele Trump îl vrea la granița cu Mexicul, de unde a și pornit paralizia administrativă, care ține deja de două săptămâni.

În tot acest timp, au apărut multe probleme, inclusiv unele ... urât mirositoare. Într-o zonă din Washington, toaletele ecologice nu mai pot fi folosite. Iar cele publice aflate în interior au lacatul pe uşă.

Sunt disponibile prea puţine echipe de la compania de salubritate în comparaţie cu cererea, mai ales după o lungă vacantă de sărbători.

O familie din Kansas a vizitat pentru prima dată capitala federală. Dar a nimerit în plin blocaj al administraţiei - paralizată, parţial, de două săptămâni. Aproximativ opt sute de mii de angajaţi sunt afectaţi de această situaţie.

Nici căsătorii nu se pot oficia la Washington din cauza blocajului administrativ. Biroul care eliberează certificate de căsătorie este închis pentru că este finanţat de guvernul federal.

Blocajul administraţiei federale americane apare când Congresul nu are majoritatea necesară pentru a vota bugetul pentru activităţi guvernamentale sau când preşedintele refuza să-l semneze până la o dată limită.

Republicanii lui Donald Trump au trecut prin Camera Reprezentanţilor, în decembrie, un proiect de buget care include o finanţare de cinci miliarde de dolari pentru zidul pe care preşedintele îl vrea la graniţa cu Mexicul. Numai ca republicanii nu au avut şi cele 60 de voturi necesare din cele o sută ale Senatului.

Democraţii au preluat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Şi s-au angajat să adopte legile care să deblocheze administraţia, dar fără să includă şi fonduri pentru controversatul zid, cu ajutorul căruia preşedintele Trump vrea să oprească migranţii.

Glumele făcute pe seama posterului cu Donald Trump, inspirat de Game of Thrones
Trump, încântat de scrisoarea ”formidabilă” primită de la Kim Jong Un. Ce i-a scris
Donald Trump, nerăbdător să se întâlnească din nou cu Kim Jong-un
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44