Primele probleme pentru Donald Trump; a fost dat in judecata pentru ca ar fi incalcat Constitutia. Ce acuzatii i se aduc

Dată publicare: 24-01-2017 09:03
Dată actualizare: 27-01-2017 07:00


Nici nu a calcat bine in Biroul Oval, ca Donald Trump a si anulat cateva decizii importante luate de administratia Obama. Pe de alta parte, au aparut si primele probleme pentru seful de la Casa Alba.

Presedintele Statelor Unite a fost dat in judecata de o organizatie care sustine ca Trump ar fi incalcat Constitutia. Mai exact, prin afacerile pe care le are, ar fi primit bani de la oficiali straini pentru a sta in hotelurile sale ori pentru a inchiria spatii in cladirile pe care le detine.

Pus pe treaba, Donald Trump a vrut sa stearga orice urma de "rau", dupa cum a specificat chiar el, lasata de administratia Obama. A semnat actul prin care Statele Unite se retrag din negocierile pentru pactul trans-pacific. Acordul nu a fost niciodata ratificat de Congres, asa ca actiunea nu va avea un impact imediat si un efect real asupra politicilor economice ale Americii. Dar trage un semnal de alarma asupra convingerilor pe care le are noul presedinte.

Intre timp, purtatorul de cuvant al Casei Albe a sustinut prima conferinta de presa oficiala. Iar reporterii nu l-au menajat.

Reporter: Ai intentia sa ne relatezi adevarul de pe acea scena si promiti ca nu vei spune vreodata ceva care nu este adevarat?
Purtator de cuvantExista uneori situatii pe care poate nu le intelegem in totalitate, dar nu este intentia noastra sa va mintim.

Asa ca jurnalistii au vrut sa lamureasca situatia celor prezenti la ceremonia de investire a presedintelui. Purtatorul de cuvant declarase intr-un mod ofensiv ca a fost cea mai mare multime care a participat vreodata la un asemenea eveniment.

Reporter: Inca sustii ca a fost cea mai urmarita ceremonie?
Purtator de cuvant: Bineinteles! Numai pe o singura platforma in mediul online a fost urmarita de 16,9 milioane de persoane. Nu conteaza cati au fost prezenti aici. 31 de milioane de oameni au privit-o la televizor, in timp ce alte cateva milioane au vazut-o online.

Pus in aceasta situatie, a recunoscut ca a primit informatii incorecte despre numarul celor prezenti la ceremonie.

Intre timp, au inceput primele anchete care ii vizeaza pe oamenii din echipa lui Trump. Michael Flynn, consilierul pe securitate nationala, a avut mai multe convorbiri cu ambasadorul rus in America pe 29 decembrie, ziua in care Obama a anuntat sanctiuni impotriva Rusiei. FBI incearca acum sa afle natura discutiilor dintre cei doi oficiali si daca Flynn a incalcat Constitutia.


VIDEO PROTVPLUS.RO