Primele imagini cu cel de-al treilea copil al cuplului regal britanic. FOTO

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Kate Middleton a născut al treilea copil
Getty

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii, a fost externată luni seară din clinica londoneză în care a născut în cursul zilei un băiat, au anunţat reprezentanţii Palatului Kensington, citaţi de Reuters.

Prinţul William şi soţia lui au părăsit zâmbitori spitalul St. Mary din Londra, în timp îl purtau pe fiul nou-născut într-o scoică auto pentru bebeluşi. Cuplul princiar britanic i-au salutat pe numeroşii admiratori care s-au reunit în faţa clinicii londoneze, înainte de a pleca spre Palatul Kensington la bordul unui automobil Land Rover, potrivit Agerpres.

Bebeluşul, al treilea copil - şi al doilea fiu - al prinţului William şi al ducesei de Cambridge, a venit pe lume la ora 10:01 GMT şi a avut la naştere greutatea de 3,8 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere, care a avut loc în clinica St. Mary din vestul Londrei, unde s-au născut şi primii doi copii ai cuplului princiar britanic - prinţul George şi prinţesa Charlotte.

"Alteţa Sa Regală şi bebeluşul se simt bine", a anunţat Palatul Kensington într-un comunicat.

La câteva ore după naşterea bebeluşului, prinţul William i-a adus la clinica londoneză pe cei doi copii mai mari ai lui, pentru ca aceştia să îşi vadă mama şi pe fratele lor mai mic.

După ce a ajuns în faţa clinicii, în timp ce urca scările acesteia, prinţesa Charlotte s-a întors spre spectatori şi i-a salutat făcându-le semne cu o mână, declanşând strigăte de bucurie în rândul acestora.

"Alteţa Sa Regală Ducesa de Cambridge va părăsi clinica St. Mary în această seară. Ducele şi ducesa de Cambridge şi fiul lor născut astăzi vor pleca acasă, la Palatul Kensington", a precizat la începutul serii de luni serviciul de presă al prinţului William.

Palatul Kensington a dezvăluit că numele bebeluşului regal va fi anunţat în zilele următoare. Potrivit caselor de pariuri, prenumele favorite pentru noul prinţ britanic sunt Albert, Arthur, Jack şi Fred.

Bebeluşul este cel de-al şaselea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi ocupă locul al cincilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după prinţul moştenitor Charles, tatăl lui - prinţul William - şi cei doi fraţi mai mari ai lui - prinţul George, în vârstă de patru ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani.

În urma unei modificări a legislaţiei britanice, adoptată în 2013, bebeluşul născut luni nu o va devansa în ordinea de succesiune pe sora lui, Charlotte. Înainte de acea schimbare legislativă, copiii de sex masculin din casa regală a Marii Britanii aveau întâietate în ordinea de succesiune în faţa surorilor lor.

Fratele mai mic al prinţului William, prinţul Harry, care se va căsători luna viitoare cu fosta actriţă americană Meghan Markle, coboară un loc în această ierarhie şi va ocupa de acum înainte locul al şaselea în ordinea de succesiune la tron.

Conform tradiţiei, naşterea bebeluşului regal va fi anunţată printr-o proclamaţie semnată de medicii care au asistat la naşterea sa.

Proclamaţia va fi instalată pe un şevalet auriu, plasat pentru publicul larg în curtea Palatului Buckingham, reşedinţa oficială din Londra a suveranei britanice.

Întrucât familia britanică doreşte să rămână ancorată în modernitate, Palatul regal al Marii Britanii a publicat deja pe Twitter informaţia legată de naşterea bebeluşului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO