Primele concluzii dupa dialogul purtat de seful SRI cu fostul director CIA despre "securitatea internationala"


Ultimul update: Luni 27 Ianuarie 2014 07:04
Data publicarii: Vineri 24 Ianuarie 2014 17:13
Categorie: Stiri externe
George Maior

Directorul SRI a avut o intrevedere cu generalul Michael V. Hayden, fost director al CIA, cu care a discutat despre securitatea internationala in mediul geostrategic actual si despre "o serie de realizari importante."

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca directorul SRI, George Maior, a avut, vineri, o intrevedere cu fostul director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA) a Statelor Unite ale Americii, generalul de patru stele in rezerva Michael V. Hayden.

"In cadrul acestei intrevederi, la care a participat si conducerea Serviciului, au fost rememorate o serie de realizari importante in formatul parteneriatului dintre cele doua servicii de informatii, din perioada in care agentia americana a fost condusa de domul Hayden, perioada in care au fost dezvoltate o serie de domenii de interes reciproc: prevenirea si combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere, securitatea cibernetica si securitatea energetica", a declarat Sava.

Potrivit acestuia, in intalnire au fost abordate "elemente privind securitatea internationala in actualul mediu geostrategic precum si evolutia serviciilor de informatii in lumea secolului XXI".

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO