Prima victima a avionului AirAsia recuperata din Marea Java a fost inmormantata. Noua cadavre au fost scoase din apa

01-01-2015 17:21

AirAsia

Prima victima a Avionului AirAsia, disparut duminica, a fost inmormantata, joi. Pana acum, echipele de salvare au reusit sa recupereze noua cadavre din Marea Java.

Deocamdata, cautarile epavei au fost oprite din cauza conditiilor meteo, iar anchetatorii sustin ca ar putea dura o saptamana pana la recuperarea cutiei negre a avionului, potrivit Reuters.

Cele noua cadavre recuperate au fost puse in sicrie si transportate la Surabaya, pentru ca rudele sa le identifice. Prima inmormantare a avut loc joi. Hamid, in varsta de 49 de ani, care mai avea trei rude la bordul avionului AirAsia, a fost inmormantat in Desa Sawotratap, in prezenta rudelor si prietenilor.

19 nave, patru elicoptere si cinci avioane participa la operatiunile de cautare, care se intind pe o suprafata de 13,500 de kilometri patrati. De asemenea, 47 de scafandri sunt pregatiti sa intervina, in cazul in care epava avionului va fi gasita.

Deocamdata exista doar suspiciuni despre locul unde s-ar putea afla. Intre timp, anchetatorii cred ca avionul si-a pierdut flotabilitatea in urma unei urcari abrupte, menite sa evite o furtuna.

Citeste si: "Te iubesc de la 11.582 de metri altitudine". Ultimul mesaj al insotitoarei de bord din avionul AirAsia catre iubitul ei

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO