Prima reacție a lui Putin privind raportul Mueller: "Nimeni nu o ştia mai bine ca noi”


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 22:29
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 22:08
Categorie: Stiri externe
Vladimir Putin

Vladimir Putin spune că ştia ”de la început” că ancheta procurorului special Robert Mueller avea să-l exonereze pe Donald Trump de acuzaţii de complicitate cu Moscova în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

”Noi am spus de la început că această tristă celebră Comisie Mueller nu va găsi nimic pentru că nimeni nu o ştie mai bine ca noi. Rusia nu a intervenit în nicio alegere în Statele Unite. Nu a existat nicio complicitate, aşa cum a spus Mueller, între Trump şi Rusia”, a declarat preşedintele rus la un forum consacrat Arcticii, la Sankt Petersburg.

Aceasta este prima sa reacţie faţă de raportul Mueller - care a conchis, potrivit Departamentului american al Justiţiei, că Moscova a vrut să influenţeze votul, dar că nu a găsit probe care să arate că a existat o înţelegere în acest sens între Trump şi Kremlin.

Lavrov: Rusia nu amenință pe nimeni la Arctica

 

Prezent la forumul de la Sankt Petersburg, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat că Rusia ”nu ameninţă pe nimeni la Arctica”, unde îşi consolidează prezenţa militară, şi nu face decât să-şi asigure securitatea.

”Noi nu facem altceva decât să ne apărăm securitatea ţării. Noi nu ameninţăm pe nimeni. Ne vom păstra capacităţile de apărarea ţinând cont de situaţia din jurul ţării noastre”, a declarat Lavrov, informeează News.ro.

Forumul Internaţional cu privire la situaţia din Arctica are loc marţi şi miercuri la Sankt Petersburg.

Moscova şi-a consolidat prezenţa militară în regiune, redeschizând mai multe baze militare pe care le-a abandonat la căderea URSS.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO