Preziviuni alarmante în Statele Unite. Câte victime ar putea face COVID-19, dacă nu se vor impune noi măsuri

Ultima actualizare: 22-08-2020 21:39
coronavirus
Getty

Aproximativ 134.000 de persoane ar putea muri în Statele Unite ale Americii până în decembrie, din cauza Covid-19, dacă nu se vor impune mai multe măsuri de siguranţă.

Estimările Institutului de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME), din cadrul Universităţii din Washington, includ însă şi un aspect pozitiv: aproximativ 70.000 de vieţi din cele 134.000 ar putea fi salvate dacă mai mulţi americani ar purta măşti, potrivit News.ro.

“Depinde de ce fac conducătorii noştri şi de ce fac guvernele”, a declarat la CNN Chris Murray, care conduce IHME.

De la începutul pandemiei, au murit în SUA cel puţin 175.416 persoane din cauza Covid-19. Institutul din Washington estimează că dacă nimic nu se va schimba în privinţa abordării de către americani a prevenirii propagării coronavirusului, în septembrie rata deceselor va scădea, dar apoi va creşte, iar la 1 decembrie totalul deceselor va ajunge cu aproximaţie la 310.000.Pre

Cum pot fi influențate estimările

 

Însă estimările pot fi afectate de schimbările de comportament. Astfel, dacă actualele restricţii cu privire la distanţarea socială şi la purtarea măştii se vor relaxa, rata deceselor zilnice ar putea ajunge la 6.000 în decembrie, mai mare decât cea estimată acum.

Pe de altă parte, dacă un număr semnificativ de americani în plus faţă de acum ar purta măşti, totalul deceselor estimate până la 1 decembrie arr scădea cu aproape 70.000. Însă pentru ca acest lucru să se întâmple ar trebui ca aproape 95 la sută din populaţia SUA să poarte măşti.

În ultimele săptămâni, în unele zone ale Statelor Unite rata cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut, dar rata deceselor a fost relativ mare.

În SUA s-au înregistrat până acum 5,8 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus şi aproape 180.000 de decese. Cea mai tânără victimă este o fetiţă de 6 ani din Florida.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO