Preşedintele Zelenski: Vizita liderilor europeni la Kiev marchează o „zi istorică”

Ultima actualizare: 17-06-2022 07:17
Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski
Administraţia Prezidenţială

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris vizită la Kiev a liderilor Franţei, Germaniei, Italiei şi României drept o "zi istorică" pentru ţara sa.

"Ucraina se bucură de sprijinul a patru state europene puternice", a spus Volodimir Zelenski în discursul său video de joi seară, adăugând că Ucraina este acum mai aproape de Uniunea Europeană decât oricând de la independenţa sa.

Comisia Europeană urmează să dea publicităţii vineri o evaluare privind acordarea statutului de candidat la aderare Ucrainei, un pas cheie în procesul îndelungat de obţinere a calităţii de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

Europa ar putea să scrie o nouă poveste despre libertate şi "să elimine în cele din urmă zona gri dintre UE şi Rusia", datorită curajului bărbaţilor şi femeilor ucrainene, a spus preşedintele Zelenski.

Referindu-se la sirenele de raid aerian care au sunat la Kiev în timpul vizitei liderilor europeni, preşedintele Zelenski a spus că Rusia a încercat să creeze o atmosferă tensionată,"dar nimănui nu i-a fost frică".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO