Presedintele UMP se opune intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen


Ultimul update: Marti 24 Septembrie 2013 00:09
Data publicarii: Sambata 21 Septembrie 2013 18:13
Categorie: Stiri externe
Jean-Francois Cope

Presedintele UMP Jean-François Copé a declarat ca Romania si Bulgaria nu pot intra in spatiul Schengen atat timp cat problema circulatiei romilor nu este rezolvata, o pozitie similara cu cea a lui Marine Le Pen, relateaza cotidianul L'Express.

"O spun clar, nu putem accepta intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen atat timp cat problema circulatiei si instalarii romilor nu va fi rezolvata", a declarat liderul UMP in aplauzele numerosilor sai simpatizanti, la un miting organizat in Meyzieu (Rhône), unde UMP si-a prezentat candidatii pentru viitoarele alegeri municipale. "Vreau o Europa care sa revizuiasca tratatul Schengen de la un capat la altul", a adaugat Jean-François Copé.

Presedinta Frontului National, Marine Le Pen, s-a declarat alarmata, joi, de posibilele consecinte ale intrarii cu drepturi depline in Uniunea Europeana a Romaniei si Bulgariei, cerandu-i ministrului de Interne Manuel Valls "sa transmita" ca "Franta se opune acestui lucru". Ea a cerut organizarea "dizolvarii spatiului Schengen".

Membre UE din 2007, Romania si Bulgaria incearca sa intre in spatiul Schengen din 2011, dar state precum Olanda apreciaza ca trebuie sa faca mai multe progrese in lupta impotriva coruptiei. In cadrul unei vizite la Bucuresti, in iulie, premierul Jean-Marc Ayrault i-a reamintit omologului sau roman sustinerea Parisului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, exprimandu-si dorinta ca aceasta sa aiba loc "in doua etape".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO