Presedintele Cehiei catre Vladimir Putin: "Sunt prea multi jurnalisti. Ar trebui eliminati". Reactia liderului de la Kremlin

Ultima actualizare: 17-05-2017 07:03
Vladimir Putin, Miloš Zeman, china,

Moment controversat pentru Vladimir Putin aflat in China, la Forumul “One Belt, One Road”, o initiativa care vizeaza in special crearea unui “nou Drum al Matasii”. 

In timpul unei intalniri cu presedintele Cehiei, Miloš Zeman i-a spus in gluma lui Vladimir Putin ca "sunt prea multi jurnalisti (n.r. prezenti). Ar trebui eliminati". Putin i-a raspuns: "Nu e nevoie sa fie eliminati, insa poti sa ii limitezi".

Imaginile cu cei doi in timpul glumei controversate au fost publicate pe Twitter de un jurnalist rus si de postul Russia Today si au starnit indignare in special printre cehi.

Milos Zeman, care se afla la putere din 2013, este cunoscut pentru comentariile sale anti-islamice si criticile sale dure la adresa politicii portilor deschise pentru refugiati a cancelarului german Angela Merkel. Este, de asemenea, vazut ca un aliat al Rusiei.

A fost si singurul presedinte din UE care si-a manifestat deschis sustinerea fata de Donald Trump in timpul campaniei electorale americane.

In timpul vizitei din China, Vladimir Putin s-a intalnit cu mai multi sefi de stat, printre care si presedintele Xi Jinping in resedinta caruia a cantat la pian.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO