Preşedintele Algeriei, suspect de Covid-19, transferat la un spital din Germania. Care e starea lui

29-10-2020 09:10

Preşedintele Algeriei, suspect de Covid-19, transferat la un spital din Germania. Care e starea lui

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune, în vârstă de 74 de ani, a fost transferat miercuri seară în Germania pentru „examene medicale aprofundate”.

Anunțul a fost făcut de Administrația sa, după ce mai multe persoane din anturajul său au fost declarate suspecte de Covid-19, relatează AFP.

Cu o zi înainte, preşedinţia a afirmat că preşedintele Tebboune, fumător, a fost internat într-o unitate de îngrijiri specializate de la spitalul central al armatei din Alger, dar că starea sa de sănătate nu prezintă „niciun motiv de îngrijorare”.

Preşedinţia nu a precizat cauzele exacte ale spitalizării preşedintelui ţării la Alger sau ale transferului său în Germania, dar sâmbătă a anunţat că acesta a fost plasat voluntar în izolare timp de cinci zile după posibila contaminare cu noul coronavirus a mai multor înalţi oficiali ai preşedinţiei şi guvernului.

Transferul în Germania a fost făcut la recomandarea personalului medical, a declarat preşedinţia într-un comunicat.

Acest anunţ survine cu patru zile înainte de un referendum privind revizuirea Constituţiei prezentat de preşedintele algerian pentru a fonda o „nouă Republică”.

După câteva săptămâni de declin lent, Algeria, ale cărei frontiere rămân închise, a cunoscut o creştere a cazurilor de contaminare cu COVID -19 timp de două săptămâni. Peste 57.000 de cazuri au fost înregistrate în această ţară cu 44 de milioane de locuitori începând din februarie, dintre care peste 1.940 de decese.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO