Preşedintele Algeriei, suspect de Covid-19, transferat la un spital din Germania. Care e starea lui

Ultima actualizare: 29-10-2020 09:15
Preşedintele Algeriei, suspect de Covid-19, transferat la un spital din Germania. Care e starea lui
Getty

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune, în vârstă de 74 de ani, a fost transferat miercuri seară în Germania pentru „examene medicale aprofundate”.

Anunțul a fost făcut de Administrația sa, după ce mai multe persoane din anturajul său au fost declarate suspecte de Covid-19, relatează AFP.

Cu o zi înainte, preşedinţia a afirmat că preşedintele Tebboune, fumător, a fost internat într-o unitate de îngrijiri specializate de la spitalul central al armatei din Alger, dar că starea sa de sănătate nu prezintă „niciun motiv de îngrijorare”.

Preşedinţia nu a precizat cauzele exacte ale spitalizării preşedintelui ţării la Alger sau ale transferului său în Germania, dar sâmbătă a anunţat că acesta a fost plasat voluntar în izolare timp de cinci zile după posibila contaminare cu noul coronavirus a mai multor înalţi oficiali ai preşedinţiei şi guvernului.

Transferul în Germania a fost făcut la recomandarea personalului medical, a declarat preşedinţia într-un comunicat.

Acest anunţ survine cu patru zile înainte de un referendum privind revizuirea Constituţiei prezentat de preşedintele algerian pentru a fonda o „nouă Republică”.

După câteva săptămâni de declin lent, Algeria, ale cărei frontiere rămân închise, a cunoscut o creştere a cazurilor de contaminare cu COVID -19 timp de două săptămâni. Peste 57.000 de cazuri au fost înregistrate în această ţară cu 44 de milioane de locuitori începând din februarie, dintre care peste 1.940 de decese.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO