Presa rusa face glume despre "cainele lui Stalin" pe care Putin i l-a facut cadou lui Hugo Chavez

Ultima actualizare: 18-10-2012 06:55
Terrier negru rusesc

Ironii au aparut, vineri, in presa rusa cu privire la cadoul pe care presedintele Vladimir Putin i l-a facut omologului sau venezuelan Hugo Chavez, respectiv un catel din rasa terrier negru rusesc, supranumit cainele lui Stalin. 

Catelul, in varsta de trei luni, i-a fost oferit lui Chavez joi de catre un apropiat al lui Putin, presedintele grupului petrolier rus Rosneft, Igor Secin, in timpul vizitei acestuia in Venezuela in scopul unor investitii de miliarde de dolari. "Putin i-a oferit lui Chavez un «caine al lui Stalin»", titra cotidianul Komsomolskaia Pravda.

Potrivit agentiei publice RIA Novosti, terrierul negru rusesc este creat de canisele armatei ruse dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, fiind o incrucisare de diferite rase precum rottweiler. Agentia afirma ca acesta a fost supranumit "cainele lui Stalin" deoarece dictatorul sovietic a "ordonat ca terrierii negri sa fie dresati pentru a supraveghea detinutii in lagarele din Siberia".

Aceasta explicatie este contestata de specialistul Evgheni Rozenberg, contactat de cotidianul Moskovski Komsomolet. "Aceasta rasa nu are nicio legatura cu Stalin, iar daca unii il numesc «cainele lui Stalin» sau «cainele KGB», este pentru a-i face publicitate", a explicat acest specialist rus.

"Desi este foarte posibil ca, printre altii, KGB sa fi utilizat caini si din acesta rasa", a adaugat el.

Hugo Chavez, care s-a afirmat in mai multe randuri ca un "prieten" al lui Vladimir Putin, l-a numit pe catel "El Ruso" (Rusul), si a promis ca in schimb ii va trimite presedintelui rus o capibara, o rozatoare de mari dimensiuni care traieste in America de Sud.

Sursa foto: WIKIPEDIA

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO