Presa de stat chineza a anuntat eronat ca orasul Istanbul va gazdui Jocurile Olimpice-2020

Ultima actualizare: 11-09-2013 07:05
Jocurile Olimpice

Internautii chinezi au criticat presa de stat din tara lor, care a anuntat eronat ca orasul Istanbul a fost ales ca organizator al Jocurilor Olimpice de vara din 2020 si ca Tokyo, metropola care va gazdui de fapt competitia, a pierdut cursa.

Agentia China Noua a anuntat, pe site-ul sau, ca la Buenos Aires a fost ales orasul Istanbul de catre Comitetul International Olimpic (CIO) pentru a gazdui JO.

La randul sau, televiziunea de stat chineza a afisat pe ecran informatia ca orasul Tokyo a fost eliminat din cursa in care s-au aflat si Istanbul si Madrid.

Aceste informatii eronate au fost ulterior scoase de pe site, respectiv de pe ecran, insa duminica au continuat sa faca obiectul unor comentarii acide.

"S-au facut de ras", a notat Yan Tao pe Sina Weibo, principala platforma de microblogging din China.

Este posibil ca agentia China Noua sa fi confundat votul final cu cel dinainte, de departajare pentru finala, dintre orasele Istanbul si Madrid, castigat de turci.

"Mincinosii trebuie sa dea socoteala, altfel nu exista dreptate", a scris alt internaut, identificat ca McMonkey, referindu-se la represiunea autoritatilor fata de persoanele care propaga zvonuri pe internet.

Anul trecut, Cotidianul poporului, organul de presa oficial al Partidului Comunist Chinez (PCC), a luat drept buna informatia publicata de un jurnal satiric american, conform caruia conducatorul nord-coreean Kim Jong-Un a fost ales cel mai sexy barbat in viata din 2012.

Anumite comentarii s-au concentrat, duminica, asupra alegerii ca gazda a JO a orasului Tokyo, cu care oficialitatile de la Beijing au discutii legate in special de perioada cuceririlor nipone din secolul XX. China si Japonia isi disputa suveranitatea insulelor din marea Chinei de Est.

"Este o farsa interntionala sa lase aceasta tara sa gazduiasca JO", a notat "Kid Green".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO