Pastori români, în centrul unui scandal în SUA. Un guvernator a fost dat în judecată

Ultima actualizare: 10-05-2020 13:15
biserica romaneasca elim chicago
elimro.com

Mai multe biserici l-au dat în judecată pe guvernatorul din Illinois, J.B. Pritzker, pentru că permite slujbele religioase cu cel mult zece persoane în biserică, scrie Christian Post.

În centrul procesului este biserica românească penticostală Elim din Chicago.

”Pastorii români, și mulți dintre enoriași, știu prea bine ce înseamnă când mâna grea a guvernului se abate asupra bisericii și a creștinilor. Pastorii care au trăit în comunism, în România, au fost arestați pentru predicile lor. Mulți au îndurat chiar bătăi și torturi (…) Acești pastori români și membrii bisericii nu ar trebui să se teamă că sunt arestați sau sancționați pentru că participă la servicii religioase în biserică”, a transmis casa de avocatură angajată de biserici.

Casa de avocatură susține că nu este normal ca la biserică să poată merge doar zece persoane, în timp ce numărul acestora poate fi mai mare în cazul unor activități comerciale.

Guvernatorul a câștigat primul proces

 

În prima fază, un judecător federal a stabilit că măsurile impuse de guvernator sunt constituționale, dar a fost deschis un nou proces.

Guvernatorul din Illinois a stabilt un plan de relaxare în cinci etape. În faza a treia, vor fi permise întruniri de cel mult 10 persoane, iar în faza a patra, numărul va crește până la 50 de persoane.

Faza a cincea, cu peste 50 de persoane, este așteptată peste cel puțin un an, atunci când va fi disponibil un vaccin sau un tratament eficient, dar pentru reprezentanții bisericii acest lucru este inacceptabil.

Slujbă cu peste 100 de persoane

 

Duminica trecută, când a fost luată decizia de judecătorul federal, în semn de sfidare, The Beloved Church of Lena a organizat o slujbă cu peste 100 de persoane.

Guvernatorul a îndemnat ca slujbele să aibă loc online sau drive-in, în curțile bisericilor.

Programul acestuia mai prevede ca statul să fie împărțit în patru zone. Gradul de relaxare va fi stabilit în funcție de numărul de cazuri de coronavirus, de spitalizări și de capacitatea unităților de terapie intensivă

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO