Ponta l-a asigurat pe Biden ca justitia nu va mai fi niciodata implicata in batalii politice


Ultimul update: Vineri 25 Octombrie 2013 06:54
Data publicarii: Marti 22 Octombrie 2013 18:05
Categorie: Stiri externe

Scandalul inlocuirii procurorului Lucian Papici de la DNA a ajuns la Casa Alba. La intalnirea cu vicepresedintele american Joe Biden, premierul a fost nevoit sa dea asigurari ca justitia nu va mai fi niciodata implicata in batalii politice.

Cei doi au mai discutat printre altele despre baza de la Deveselu si despre retragerea trupelor din Afganistan, prin Romania. Iar Victor Ponta si-a facut timp si pentru un meci de baschet, alaturi de "marele" Ghita Muresan.

Intalnirea cu vicepresedintele american Joe Biden, cea mai importanta din aceasta vizita, a avut loc la Casa Alba, in west wing unde este si biroul oval, biroul lui Obama.

O discutie despre parteneriatul strategic, baza de la Deveselu, despre retragerea americanilor din Afganistan si visa waiver, care sa permita cetatenilor romani sa calatoreasca fara vize in SUA.

La intrarea in Casa Alba, Victor Ponta a fost intampinat de doua femei care protestau impotriva proiectului de la Rosia Montana.

Premierul roman si vicepresedintele american au discutat timp de o ora mai multe subiecte, printre care si despre independenta justitiei - in urma scandalului inlocuirii procurorului Lucian Papici.

Ambasada SUA din Romania a luat pozitie atunci si a sugerat ca trebuia consultata si sefa DNA, CSM-ul si ministrul justitiei.

Ultima vizita la Casa Alba a fost a presedintelui Basescu care s-a intalnit acum doi ani cu Barack Obama. Si Adrian Nastase a fost primit de presedintele Bush in 2004.

Dupa intalnirea de cu reprezentantii Chevron, seful guvernului a declarat ca explorarea gazelor de sist trebuie sa continue pentru a obtine independenta energetica.

"Guvernul pe care il conduc este foarte hotarat sa sprijine toate explorarile de resurse neconventionale, gaze de sist in traducerea simpla", a spus Ponta.

Seara s-a terminat cu un meci de baschet. Premierul i-a reamintit lui Ghita Muresan ca in tinerete a pierdut in fata echipei din care facea parte Ponta.

VIDEO PROTVPLUS.RO