Premierul ucrainean, ridicat in brate si scos de la tribuna de un parlamentar. Momentul a declansat o bataie generala


Ultimul update: Luni 14 Decembrie 2015 07:02
Data publicarii: Vineri 11 Decembrie 2015 15:57
Categorie: Stiri externe

O noua incaierare a avut loc vineri in parlamentul ucrainean intre cativa deputati din grupul Frontului Popular si ai partidului proprezidential Blocul Petro Porosenko (BPP), imediat dupa discursul premierului Arseni Iateniuk.

Situatia a degenerat intr-atat de mult incat insusi presedintele Radei, Vladimir Groisman, s-a vazut nevoit sa se implice. In pofida incidentului, prim-ministrul le-a propus deputatilor sa asculte pana la capat raportul cabinetului de ministri cu privire la rezultatele activitatii sale pe anul 2015.

Iuri Lutenko, liderul factiunii BPP, fost ministru de interne in mandatul presedintelui pro-occidental Viktor Iuscenko, a prezentat scuze apoi in fata parlamentului si a premierului pentru comportamentul deputatului Oleg Barna, considerat responsabil de cele intamplate, relateaza Agerpres.

In timpul discursului sefului guvernului, Barna care strangea semnaturi pentru o motiune de cenzura impotriva cabinetului de ministri, s-a apropiat de tribuna si a dorit sa-i inmaneze un buchet de trandafiri rosii premierului Arseni Iateniuk.

Dupa aceea, parlamentarul l-a ridicat in brate pe Iateniuk si l-a scos de la tribuna. Mai multi deputati ai Frontului Popular, al carui lider este Arseni Iateniuk, s-au aruncat asupra parlamentarului BBP, luandu-se la bataie.

“Stiu ca nu am fost prea european. Daca Iateniuk nu va pleca (din fruntea guvernului) de bunavoie, ma tem ca strada il va scoate din functie”, a afirmat parlamentarul, acuzand cabinetul condus de Arseni Iateniuk ca nu si-a respectat nicio promisiune.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO