Premierul rus: Atentatele de la Bruxelles, o provocare la adresa intregii lumi civilizate

23-03-2016 15:32


Dmitri Medvedev la Conferinta de Securitate de la Munchen

Atentatele teroriste de la Bruxelles sunt o provocare la adresa intregii lumi civilizate, care arata cat de vulnerabila a devenit Europa si cat de necesar este sa combatem impreuna terorismul, a declarat miercuri premierul rus Dmitri Medvedev.

"Nu pot sa nu spun doua cuvinte despre situatia in curs, mai ales in contextul a ceea ce s-a intamplat ieri (marti) la Bruxelles. Fara indoiala, aceasta este o provocare la adresa intregii lumi civilizate, un act terorist barbar, care arata cat de vulnerabila a devenit Europa, cat de mult este necesara cooperarea intre diverse state ale Europei si in general intre toate statele responsabile ale Europei pentru a preintampina asemenea atacuri teroriste si a lupta impotriva acestui rau pe care il reprezinta la ora actuala terorismul international", a spus premierul rus.

El a subliniat ca evenimentele de la Bruxelles au mai multe cauze.

"Apar probleme si cu situatia privind migratia in Europa, inclusiv in Germania. Noi, nu voi ascunde acest lucru, urmarim cu mare incordare situatia. Suntem gata sa luam parte la discutarea si acestor probleme, sa ne aducem contributia", a spus premierul rus.

Dmitri Medvedev a subliniat ca atacurile teroriste de la Bruxelles constituie 'un eveniment dificil, care a rezonat in mod dureros in inimile oamenilor' din Rusia si care aminteste inca o data 'necesitatea consolidarii tuturor eforturilor'.

Potrivit sefului guvernului rus, aceste atacuri teroriste vor avea o influenta serioasa asupra politicii europene, iar Rusia si-ar putea si ea revizui prioritatile.

'Este absolut clar ca asemenea atacuri teroriste nu vor ramane fara urmari. Fara indoiala, ele vor influenta si politica UE si, dupa toate probabilitatile, deciziile noastre. Vom tine cont de tot ce s-a intamplat in elaborarea prioritatilor noastre de politica externa, precum si in luarea de decizii in domeniul economiei', a spus premierul Federatiei Ruse.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO