Președintele filipinez Rodrigo Duterte amenință că își va ucide fiul


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Vineri 22 Septembrie 2017 09:22
Categorie: Stiri externe
rodrigo duterte

Mii de filipinezi au mărșăluit joi pe străzile din Manila, contra președintelui Rodrigo Duterte criticându-l pentru amenințarea că va instaura legea marțială și pentru războiul său brutal contra drogurilor, care a ucis mii de oameni, relatează BBC.

În același timp, 6.000 de oameni, s-au strâns într-o altă zonă din capitala filipineză pentru un miting în favoarea președintelui Duterte.

Acesta a declarat joi că ar susține ca fiul său, Paolo, să fie ucis dacă acuzațiile de trafic de droguri care i se aduc se vor dovedi reale.

El a mai susținut că polițiștii care s-ar ocupa de omorârea lui ar fi protejați de justiție.

"Am spus că ordinul meu este următorul: 'Dacă am copii care sunt implicați cu droguri, omorâți-i pentru ca oamenii să nu aibă nimic de zis'. Ordinul meu este să fii ucis dacă ești prins cu droguri. Îi voi proteja pe polițiștii care te omoară, dacă ești vinovat” a declarat Duterte.

În vârstă de 42 de ani, Paolo Duterte a fost audiat recent de o comisie de anchetă senatorială în legătură cu acuzații de trafic de droguri lansate de un senator de opoziție.

Duterte a lansat un violent război împotriva drogurilor după preluarea funcției în luna iulie 2016, în urma unei campanii electorale în care a promis că va folosi toate mijloacele pentru a combate criminalitatea și traficul și consumul de droguri.

Mii de persoane au fost de atunci ucise, iar violențele au fost criticate de cea mai mare parte a comunității internaționale.

De la venirea sa la putere, poliția a anunțat că a ucis peste 3.800 de persoane, în timp ce alte câteva mii au murit în condiții neelucidate.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO