Prapad in Statele Unite! Sute de oameni evacuati din calea viiturilor

08-02-2010 00:00

In timp ce in Washington viscolul naprasnic a lasat fara curent electric sute de mii de oameni, in California, ploiele torentiale au provocat alunecari de teren pe dealurile din jurul orasului Los Angeles, deja devastate de incendiile din 2009.

In capitala federala zapada a trecut de un metru, un record nemaivazut in ultimele decenii, iar in Maryland, troienele masoara chiar si 91 de centimetri.

Asta in vreme ce in California, torente de ploaie s-au napustit peste pantele devastate de foc, aruncand noroi si resturi de tot felul in apropiere de Los Angeles. Masinile au fost zdrobite, casele ingropate, iar localnicii au fost siliti sa se refugieze.

Autoritatile spun ca cel putin 10-12 case dintr-un orasel de la marginea Los Angeles-ului au fost ingropate de noroi pana la acoperis. Alte cateva zeci au suferit stricaciuni serioase.

Suvoaiele de noroi au fost suficient de puternice ca sa spulbere barierele de beton asezate in calea lor. Peste 500 de localnici au fost evacuati. Cand s-au intors, au vazut prapadul.

Localnicii acuza pompierii pentru acest dezastru. Ei spun ca in timpul incendiilor din 2009 echipele de interventie au lasat flacarile sa mistuie hectare intregi de padure, pe dealurile din jur, inainte sa ceara intariri. Pantele au ramas astfel dezgolite, vulnerabile la alunecari de teren.

Tot in regiunea Los Angeles, inundatiile au dus la inchiderea unei autostrazi si a mai multor sosele.


VIDEO PROTVPLUS.RO