Poza care a starnit reactii puternice: un barbat din Arabia Saudita a iesit cu sotia la restaurant. Ce a obligat-o sa faca


Ultimul update: Vineri 01 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016 16:38
Categorie: Stiri externe
femeie Arabia Saudita

O imagine care circula puternic de cateva zile pe internet infatiseaza un barbat din Arabia Saudita impreuna cu sotia sa la un separau dintr-un restaurant.

Aparent, nimic nu este anormal, insa un detaliu le-a atras atentia internautilor: femeie este obligata de sotul ei sa se ascunda in spatele unei esarfe, pus pe geamul de la separeu, scriu cei de la Metro.

Imaginea a ajuns pe retelele de socializare unde utilizatorii s-au impartit in doua tabere: unii lauda atitudinea protectoare a sotului, in timp ce altii sustin ca gestul barbatului este exagerat. Intr-o zi, a primit peste 100.000 de comentarii pe retelele de socializare.

Amanadoi soti sunt imbracati in haine traditionale, ceea ce inseammna ca sotia lui era acoperita din cap pana in picioare. Insa, unii dintre utilizatori sustin ca gestul barbatul denota gelozie si ca a facut asta ca niciun barbat sa nu se uita la ea. Altii spun ca este un gest frumos din partea sotului ca a scos-o in oras, tinand cont de regulile stricte pe care femeile sunt obligate sa le respecte in Arabia Saudita.

In Arabia Saudita, femeile sunt obligate sa se imbrace in haine in negru, care sa acopere corpul in intregime, din cap pana in picioare. Ele trebuie sa ceara permisiunea din partea membrilor masculini din familie daca vor sa calatoreasca, sa munceasca, sa se casatoreasca si nu au voie sa conduca.

In decembrie anul trecut, femeile din Arabia Saudita au avut voie pentru prima data in istorie sa voteze.

Sursa: Metro

Decapitata in piata publica pentru ca si-ar fi ucis fiica vitrega. Ce striga femeia in momentul executiei. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO