Povesti cutremuratoare din "fabricile de bebelusi" din China. Femei platite sa ramana insarcinate si sa-si abandoneze copiii


Ultimul update: Duminica 18 Ianuarie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015 16:54
Categorie: Stiri externe
Fabrici de bebelusi - 4

Poveste cutremuratoare tocmai din China. Autoritatile de aici au reusit sa destructureze un grup infractional organizat, specializat in traficul de carne vie.

Politistii din China au descins intr-o "fabrica de bebelusi" din provincia Shandong (din estul Chinei), unde au gasit 37 de nou-nascuti care traiau in conditii greu de imaginat, multi dintre ei seropozitivi sau suferind de boli cu transmitere sexuala. Micutii erau hraniti cu resturi de mancare si taitei.

Autoritatile au arestat 103 de persoane care au legatura cu acest grup infractional. Acestea plateau femei sa ramana insarcinate si sa-si abandoneze copiii in "fabrica", de unde micutii erau vanduti mai departe. Un purtator de cuvant de-al politiei a dezvaluit ca femeile veneau aici in grupuri sa nasca, in conditii precare si fara asistenta medicala.

"37 de copii nou-nascuti au fost gasiti, niciunul dintre ei sanatosi, sapte dintre ei bolnavi de SIDA sau suferind de boli cu transmitere sexuala", a spus purtatorul de cuvant al politiei din Shandong.

Directorul Ministerului de Securitate Publica, Chen Shigu, a explicat ca "fabricile de bebelusi" sunt un "fenomen relativ nou de trafic de carne vie cu copii".

"In unele cazuri, membrii grupari le ofereau sume considerabile de bani unor femei deja insarcinate, pentru ca acestea sa-si abandoneze copiii. In alte cazuri, plateau femei sa ramana insarcinate. Este o forma relativ noua de trafic de copii si difera de modalitatea obisnuita, in care copiii sunt furati", a mai spus Shigu.

Tot el a dezvaluit ca femeile primeau intre 5 si 9.000 de lire sterline pentru un baiat, in timp ce pentru fete primeau mai putin.

Daca sunt gasiti vinovati in mai mult de trei cazuri de trafic de minori, membrii gruparii risca pedeapsa cu moartea.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO