Potop în Spania şi Franţa. Regiuni întregi au fost evacuate de teama viituriilor

24-10-2019 19:22

Cel puţin doi oameni au murit şi alţi patru au fost daţi dispăruţi, după furtuni care au provocat inundaţii rapide, în partea de nord-est a Spaniei.

Mai multe localități au fost afectate şi zeci de străzi închise în Catalonia şi Valencia. Au fost probleme serioase și de partea cealaltă a Pirineilor, în Franţa. 1000 de persoane au fost duse în adăposturi temporare.

Furtuna care a lovit sudul Franţei a blocat drumurile şi a provocat pene de curent în toată regiunea de la graniţa cu Spania. Mai multe localităţi au rămas izolate, după ce şoselele au fost acoperite de ape.

În Franța, nu s-au înregistrat morţi sau răniţi, dar pagubele materiale sunt considerabile. Sute de persoane au fost evacuate, multe cu elicopterele.

Vremea rea a făcut probleme şi în Spania. În Ibiza, trei oameni au fost răniţi, după ce o tornadă iscată din senin a lovit o localitate din arhipelagul Balearelor.

Bărbat: „S-a întunecat de parcă se înnoptase şi am văzut ceva ca un zid alb. Bătea vântul foarte tare şi ploua puternic. A fost surprinzător, nu am mai văzut niciodată aşa ceva.”

Femeie: „Am văzut mobila zburând prin aer. Mare parte din mobila pe care o vedeţi aici e de pe terasa mea. Totul s-a întâmplat foarte rapid.”

În regiunea Tarragona, din nord-estul Spaniei, mai multe localități au fost afectate de furtuni violente. Copacii au fost smulşi din rădăcini şi aruncaţi peste mașini. Stâlpii de electricitate s-au prăbuşit, iar ploaia a provocat inundaţii de amploare. În doar câteva minute, viiturile au inundat gospodării întregi şi localnicii abia au scăpat.

Localnic: „Totul s-a petrecut dintr-o dată. Au trecut 25 de ani de când am mai avut parte de ceva asemănător. Dintr-o dată, s-a luat lumina, s-a oprit apa. Am auzit un huruit incredibil.”

Localnic: „Când am coborât, ne gândeam că s-a revărsat râul, aşa cum se mai întâmplă uneori, şi am descoperit că viitura a luat totul.”

Regiunile din nordul Spaniei şi din Sudul Franţei au rămas şi joi sub avertizare de vreme rea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO