Trei sirieni, acuzati de legaturi cu Statul Islamic, au fost arestati de autoritatile din Germania. Ce ar fi planuit

Ultima actualizare: 05-06-2016 07:06
Dusseldorf

Trei barbati de origine siriana au fost arestati joi de autoritatile germane si acuzati de legaturi cu jihadistii Statului Islamic si de organizarea unui atentat terorist asupra metropolei vestice Dusseldorf.

Orasul are o populatie ce depaseste jumatate de milion de locuitori, transmite Reuters.

Suspectii arestati sunt Hamza C, Mahood B si Abd Arahman A.K, cu varste cuprinse intre 25 si 31 de ani. Acestia au fost luati in custodia autoritatilor din landurile Renania de Nord-Westphalia, Bradenburg si Baden-Wuerttemberg, iar apartamentele lor sunt perchezitionate, potrivit news.ro.

Procurorii au anuntat ca un mandat de arestare a fost emis si pe numele lui Saleh A, in varsta de 25 de ani.

Doi dintre suspecti, respectiv Hamza C. si Saleh A, s-au alaturat jihadistilor Statului Islamic in primavara anului 2014 si au primit sarcina de a organiza un atentat terorist in centrul vechi din metropola vestica Dusseldorf. Acestia i-ar fi convins si pe ceilalti doi barbati sa ia parte la planul terorist.

Saleh A. si Hamza C. au stabilit ca doi barbati se vor detona pe bulevardul Heinrich-Heine-Allee, o strada aglomerata din centrul metropolei germane, in vreme ce ei doi ar fi macelarit un numar cat mai ridicat de trecatori cu arme semiautomate si dispozitive explozive.

De asemenea, nu exista indicii care sa arate ca suspectii au inceput sa puna in practica planul terorist.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO