Poporul care a invins tsunami are zilele numarate. Stim data in care va disparea Japonia

Ultima actualizare: 15-08-2012 17:21
pensionari Japonia

Savantii sustin ca japonezii ar putea sa dispara ca natiune in 1.000 de ani, din cauza declinului alarmant al natalitatii. Dupa felul in care evolueaza rata nasterilor acum, la data precizata, in Japonia va exista UN copil.

Numarul de copii japonezi de pana in 14 ani se situeaza momentan in jurul cifrei de 16,6 milioane, insa rata scade cu o unitate la fiecare 100 de secunde, spun cercetatorii din Sendai. Acestia au atentionat ca din cauza tendintei actuale a ratei natalitatii, in Japonia ar putea sa nu se mai nasca bebelusi peste 1.000 de ani.

Daca declinul ratei continua, pe 5 mai 3011 vom organiza sarbatoarea de Ziua Copilului doar pentru un copil", a declarat Hiroshi Yoshida, profesor la Universitatea Tohoku. “Dar dupa 100 de secunde nu ar mai ramane niciun copil. Tendinta de disparitie a populatiei a aparut in 1975, cand a scazut fertilitatea”, a mai spus cercetatorul japonez.

6 locuri de munca periculoase pentru fertilitate

Profesorul Yoshida a creat un “ceas al populatiei” (foto) pentru a incuraja urgentarea punerii in discutie a acestei probleme de catre forurile in drept.

Guvernul Japoniei estimeaza ca rata natalitatii va fi de 1,35 copii pentru fiecare femeie in 50 de ani, cu mult scazuta fata de o rata sanatoasa. Dar in timp ce in Japonia se nasc din ce in ce mai putini copii, numarul populatiei imbatranite creste.

Speranta de viata, deja cea mai mare din lume, va creste de la 86,39 de ani, atat cat a fost in 2010, la 90,93 ani in 2060, pentru femei si de la 79,64 ani, la 84,19 ani pentru barbati, in aceeasi perioada.

5 reguli Feng Shui pentru fertilitate

Imbatranirea populatiei ridica serioase probleme in tara pentru ca anual scade din ce in ce mai mult numarul persoanelor aflate in campul muncii, in timp ce cel al pensionarilor creste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO