Polonia cere Germaniei sa salveze Zona Euro de la o prabusire apocaliptica

29-11-2011 07:48

Radek Sikorski

Ministrul polonez de Externe Radek Sikorski a cerut Guvernului german, intr-un discurs sustinut luni, la Berlin, sa actioneze impotriva crizei datoriilor din zona euro, a carei "prabusire" va avea, in opinia sa, "consecinte apocaliptice".

 "Cea mai mare amenintare la adresa securitatii si prosperitatii Poloniei va fi prabusirea zonei euro. Cer Germaniei, pentru binele nostru al tuturora, dar si pentru al vostru, sa o ajutati sa supravietuiasca si sa prospere", a declarat el, potrivit textului acestei interventii.

"Sunt, probabil, primul ministru polonez din istorie care cere acest lucru. Dar, iata, ma tem mai putin de puterea germana, decat de inactivitatea germana", a adaugat el, la un institut german de cercetari asupra politicilor externe, DGAP.

"Ati devenit natiunea indispendabila a Europei", a exclamat Sikorski, a carui tara, care nu este membra a zonei euro, detine presedintia Uniunii Europene (UE). Ministrul a avertizat, de asemenea, ca "prabusirea" zonei euro va avea "consecinte apocaliptice".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO