Politistii din Grecia, acuzati de violenta si de nepricepere in utilizarea Photoshop-ului

13-02-2013 10:38

photoshop grecia

Ranile a patru tineri, arestati de politistii greci pentru tentativa de jaf armat, s-au vindecat miraculos in doar cateva ore, iar jurnalistii eleni au si o explicatie: Photoshop.

In momentul arestarii, suspectii - care erau plini de de sange si de vanatai - au fost fotografiati de presa. Insa in pozele de la dosar, care au fost facute doar cateva ore mai tarziu, ranile au disparut ca prin minune. Este evident faptul ca imaginile date publicitatii de oamenii legii au fost modificate digital.

Ministrul Ordinii Publice, Nikos Dendias, a sarit in apararea politistilor, admitand ca fotografiile au fost prelucrate in Photoshop, insa a a precizat ca intentia a fost de a-i face pe suspecti mai usor de recunoscut pentru public. El a adaugat ca ranile pe care le au tinerii sunt cauzate de faptul ca ei au opus rezistenta in momentul retinerii, nu de violenta politistilor.

"Politia din Grecia urmeaza exemplul torturii din inchisoarea Guantanamo. Fiul mei si celelalte persoane arestate odata cu el nu au fost tratati ca orice infractor, ci cu o ura particulara, pentru ca sunt anarhisti", a declarat mama unuia dintre suspecti.

 

Sursa: Gizmodo

Tags: violente, politia,


VIDEO PROTVPLUS.RO