Poliţişti arestaţi după ce un incendiu a provocat moartea a zeci de deţinuţi în Venezuela

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
venezuela
CNN

Cinci poliţişti de rang înalt au fost arestaţi în Venezuela, după ce un incendiu a provocat moartea a zeci de deţinuţi săptămâna aceasta, a informat presa locală preluată duminică de agenţia dpa.

Un incendiu a izbucnit la 28 martie după o revoltă într-o închisoare temporară în comisariatul principal din Valencia, provincia Carabobo din nordul Venezuelei. Conform autorităţilor locale, 66 de bărbaţi şi două femei aflate în vizită şi-au pierdut viaţa.

Aproximativ 200 de deţinuţi de la sediul poliţiei erau ţinuţi în celule menite să găzduiască 35 de persoane.

Investigaţiile iniţiale au constatat că deţinuţii au dat foc saltelelor pentru a forţa ofiţerii să deschidă celulele. Victimele au murit din cauza inhalării fumului şi a arsurilor.

Biroul ONU pentru Drepturile Omului a cerut ca cei responsabili pentru evenimentele de la secţia de poliţie să fie numiţi şi aduşi în faţa unei instanţe, iar condiţiile de detenţie din ţara sud-americană să fie semnificativ îmbunătăţite, conform declaraţiei publicate la Geneva.

Această revoltă a deţinuţilor din statul Carabobo a fost a doua cea mai periculoasă din istoria Venezuelei. În 1994, 108 de persoane au murit într-o revoltă într-o închisoare în statul Zulia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO