Politicieni si jurnalisti importanti, pe lista atacatorului care a ucis doi politisti in Paris. Reactia Facebook

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15
crima Facebook

Individul care a ucis doi politisti, sot si sotie, intr-o suburbie a Parisului, avea o lista lunga de tinte. Politicieni si jurnalisti importanti se aflau in vizorul atacatorului care a actionat in numele gruparii Stat Islamic.

Larossi Abballa s-a si filmat in locuinta celor doua victime. 

Larossi Abballa pare relaxat in inregistrarea facuta in casa celor doi politisti, sot si sotie, pe care i-a omorat. De altfel, potrivit jurnalistilor francezi, individul a transmis atacul in direct pe Facebook si se intreba ce ar trebui sa faca cu baiatul in varsta de trei ani al cuplului, pe care il tinea ostatic.

Francois Molins, procuror: "Larossi Abballa a publicat, luni seara, la ora 20:52, o inregistrare de 12 minute pe un cont de Facebook, in care revendica atacul. Imaginile au fost trimise catre o suta de contacte."

In aceeasi filmare, atacatorul a lansat un apel la atacuri in timpul Campionatului European de Fotbal.

Francois Molins, procuror: "Anchetatorii au gasit in locuinta lui o lista cu tinte potentiale: VIP-uri si cei care au diverse ocupatii: rapperi, jurnalisti, politisti si personalitati publice."

Compania Facebook a anuntat ca va coopera cu autoritatile franceze in ancheta.

''Teroristii si actele teroriste nu isi au locul pe Facebook. De fiecare data cand ne este semnalat continut cu caracter terorist, il suprimam cat mai rapid posibil", suna reactia companiei.

La capatul unei operatiuni antitero care a durat trei ore, Larossi Abballa a fost omorat. Sotia politistului a fost si ea ucisa, dar copilul a scapat nevatamat.

Trei persoane care aveau legaturi cu Abballa au fost arestate si sunt anchetate de politisti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO