Politica bulgareasca. Doua bombe au explodat la Sofia, la sediile unor partide din opozitie

Dată publicare: 19-07-2011 11:12
Dată actualizare: 15-10-2012 21:57
Sursa: Novinite


Politia din Bulgaria

Bombele au explodat astazi, in fata sediilor a doua partide politice din capitala Bugariei, provocand pagube cladirilor din zona.

Prima explozie s-a produs in jurul orei locale 3:58, in fata sediului partidului conservatorilor Ordine, Lege si Justitie. Dupa aproximativ 20 de minute, o a doua explozie a avut loc in fata sediului partidului Democratii pentru o Bulgarie Puternica - formatiune condusa de fostul premier Ivan Kostov.

Din fericire, nu au fost raportate victime, potrivit agentiei Novinite.

 

Aceste explozii vin la doar o zi dupa ce opozitia din Bulgaria a anuntat ca va vota o motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Boyko Borisov. Zvonurile aparute in mass-media bulgara sunt ca aceste bombe ar fi fost, de fapt, amplasate chiar de catre partidele respective din opozitie, pentru a castiga in imagine - scriu cei de la Novinite.

Oricum, cert este ca aceste incidente au loc cu o zi inainte de publicarea raportului anual al Comisiei Europene privind progresele inregistrate in lupta impotriva criminalitatii organizate si coruptiei.

Exploziile cu o putere limitata au provocat pagube pe fatada cladirii in care se afla sediul partidului populist Ordine, lege, justitie (RZC) si cea a unui club al partidului conservator Democrati pentru o Bulgarie puternica (DCB).

"Exploziile nu au urmarit sa produca pagube, ci panica", a declarat pentru postul public de radio directorul politiei din Sofia, Valeri Iordanov. Eficienta justitiei bulgare face obiectul unei supravegheri din partea Uniunii Europene, la care tara a aderat in 2007.

La randul lui, premierul bulgar Boiko Borisov s-a intrebat "daca aceste explozii vizau birourile partidelor sau mai degraba Guvernul, statul, poporul".

"Cine se recunoaste in aceste explozii urmareste indeaproape viata politica si momentele de evaluare (a rezultatelor Bulgariei) de catre Bruxelles", a apreciat el pentru postul de televiziune TV7. El a amintit ca o explozie similara s-a produs in februarie in fata redactiei unui cotidian critic fata de Guvern, Galeria, in ziua in care patru comisari europeni erau in vizita in Bulgaria.

Sursa: Novinite


VIDEO PROTVPLUS.RO