Ploi torentiale si tornade in estul Chinei. Sunt cel putin 78 de morti si 500 de raniti. VIDEO

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08
china

Ploile torentiale, grindina si tornadele au dus joi la moartea a 78 de persoane si la ranirea altor 500, dintre care 200 grav, in provincia Jiangsu din estul Chinei, potrivit agentiei Xinhua, preluate de AFP, scrie Agerpres.

Orasul Yangcheng a fost lovit la pranz de rafale de vant care suflau cu 125 de kilometri pe ora, distrugand numeroase case.
Mai multe masini au fost luate de ape de pe sosea, au declarat oficiali locali citati de agentia de presa Xinhua.

In mai multe zone s-au inregistrat pene de curent, iar vantul puternic, ce a batut cu pana la 125 de kilometri pe ora, a distrus o serie de cladiri.

O fabrica ce se intindea pe o suprafata de 4.000 de metri patrati si unde erau depozitate materialel chimice periculoase s-a prabusit. Pompierii au salvat sapte oameni de sub daramaturi si au evacuat alti 300, conform news.ro.

Autoritatile din serviciile de management al dezastrelor au activat planul de urgenta si au trimis in regiune mii de corturi si paturi pliante.

Ploi torentiale de sezon, deosebit de violente, s-au abatut asupra multor regiuni din China in cursul acestei saptamani, producand pagube evaluate la aproape 2,7 miliarde de yuani (410 milioane de dolari). In centrul tarii au fost inregistrati 22 de morti si aproape 200.000 de persoane au fost stramutate, conform agentiei Xinhua.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO