Planul UE pentru "a-i integra mai mult pe tineri". Ce cadou vrea sa le ofere adolescentilor la implinirea varstei de 18 ani

01-10-2016 15:00


Interrail

Parlamentul European va dezbate un proiect de lege prin care toti tinerii din UE ar urma sa primeasca gratuit atunci cand implinesc 18 ani un bilet de tren pentru a calatori prin Europa, relateaza The Independent.

Initiativa consta in acordarea tuturor cetatenilor UE sau a migrantilor legali un permis, la implinirea varstei de 18 ani, prin care pot calatori gratuit cu trenul prin vasta retea feroviara care leaga marile orase ale continentului, relateaza The Independent

Cetatenii statelor membre care nu fac parte din proiectul Interrail ce ofera libertatea de a calatori intr-o tara sau grup de tari din Europa timp de 3, 4, 6 sau 8 zile, un astfel de bilet fiind valabil pentru o luna, vor primi alte optiuni precum autobuzul sau feribotul. Romania fare carte din programul Interrail.

Biletele de tren InterRail care ofera flexibilitate pentru vizitarea a 30 de tari din Europa costa  in prezent peste 2000 de lei, adica 479 de euro. Pretul lor scade in functie de traseul ales si numarul de tari cuprinse.

Proiectul de lege ii apartine europarlamentarului german Manfred Weber si va fi supus la vot saptamana viitoare.

"Un asemenea program le va permite tinerilor sa descopere Europa indiferent de nivelul lor social sau educational" sustine initiatorul legii. Planul isi propune sa-i faca sa se simta mai inclusi in proiectul european pe tinerii din UE.

Eurospecticii insa nu vad proiectul cu ochi buni, acuzand deja ca este o forma de "mita" pentru a castiga sprijinul tinerilor, relateaza Daily Mail. 

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO