Planul NASA pentru a ajunge Marte. Astronauţii vor primi afumătură la pachet


Ultimul update: Duminica 21 Aprilie 2019 11:37
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2019 08:37
Categorie: Stiri externe

Mii de ore de antrenamente, nervi de oţel şi inspiraţie - sunt doar câteva dintre ingredientele care transformă un om într-un astronaut.

În centrul de antrenament al NASA din Houston, astronauţi veterani şi bobocii care nu au mai ieşit până acum în spaţiu se pregătesc cot la cot pentru următorul zbor spre Staţia Spaţială Internaţională.

În Centrul Spațial Johnson, astronautul italian Luca Parmitano se antrenează într-un uriaș rezervor de apă. Este echipat ca pentru o ieșire în spațiu, iar misiunea de astăzi este să învețe să repare un echipament care nu a fost proiectat să fie reparat vreodată.

Luca Parmitano, astronaut italian: "Trebuie să vii în mod constant cu idei noi și ingenioase pentru a repara lucrurile, cum să te poziționezi în spațiu. Trebuie să înveți cum să folosești echipamente care nu au mai fost folosite până acum."

Parmitano va conduce următoarea misiune către Stația Spațială Internațională, alături de cosmonautul rus Alexander Skvortsov și astronautul american Andrew Morgan.

Luca Parmitano, astronaut: "Partea bună este că voi comanda cel mai bine antrenat echipaj de pe Pământ... și din afara lui. Așa că nu trebuie să am prea mare grijă de ei."

Nu e loc de greșeli în spațiu, așa că antrenamentele sunt critice. Mai ales că atenția tuturor trebuie să fie și la sutele de experimente pe care trebuie să le efectueze.

Luca Parmitano: "Unele dintre experimentele care se desfășoară deja pe stația spațială durează chiar și ani de zile. Așa că, în orice moment, pe ISS pot avea loc între 200 și 300 de experimente simultan."

În 2017, astronautul francez Thomas Pesquet a petrecut 6 luni pe Stația Spațială Internațională. Acum a lăsat costumul spațial pentru cămașă și antrenează noua generație de astronauți. Are un rol esențial în centrul de comandă: ține legătura cu echipajul și îl ghidează în timpul ieșirilor în spațiu.

Thomas Pesquet, astronaut francez: "E foarte multă muncă, pentru că trebuie să știi procedura mai bine decât dacă ai executa-o tu însuți. Cu toate astea, după zborul în spațiu, este probabil al doilea cel mai bun lucru pe care l-am făcut în întreaga mea carieră de astronaut."

Pesquet rămâne, de data asta, pe Pământ, dar nu renunță la gândul că în viitor va ieși din nou în spațiu.

Thomas Pesquet, astronaut francez: Cu toții ne gândim că poate vom zbura a doua oară către Stația Spațială Internațională. ISS încă va mai există câţiva ani, poate încă zece ani. După aceea, sperăm că va apărea ceva nou. Noi vom fi încă pe-aici și vom ridica mâna dacă e nevoie de cineva care să zboare dincolo de orbita Pământului.

Pentru omenire, următorul pas în cucerirea spațiului este un zbor cu echipaj uman către Marte, dar mai e ceva timp până atunci. NASA şi-a propus să trimită prima misiune către planeta Roșie peste aproximativ 10 ani.

Între timp, are grijă de astronauţii care se află în prezent pe Staţia Spaţială Internaţională şi acum câteva zile le-a trimis o rachetă plină cu echipamente, dar şi cu mâncare pentru Paşte.

Racheta cu alimente conţinea curcan afumat, coaste de porc şi sparanghel, porţii suficiente pentru ca cei 6 cosmonauţi ai staţiei să se bucure de sărbătorile pascale, chiar dacă se află departe de familie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Pe Titan ar putea exista viață extraterestră. Descoperirea făcută de NASA
Un frate geamăn a stat un an în spațiu, iar celălalt 1 an pe Pământ. Rezultatul studiului
Avionul viitorului. NASA a creat aripi ultra-flexibile care își pot schimba forma în zbor
VIDEO PROTVPLUS.RO