Petro Porosenko cere Parlamentului ucrainean sa respinga demisia Guvernului

Ultima actualizare: 28-07-2014 07:10
Porosenko

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a cerut Parlamentului sa nu aprobe demisia premierului Arseni Iateniuk si a Guvernului sau, in cadrul unui vot pe care l-a cerut vineri, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Insist ca Parlamentul sa se pronunte la 25 iulie" cu privire la aceasta demisie surpriza anuntata cu o zi inainte in urma dezintegrarii coalitiei guvernamentale in Parlament, "votand o motiune de incredere", a subliniat Porosenko, citat de serviciul sau de presa, intr-o scrisoare adresata presedintelui Parlamentului, Oleksandr Turcinov.

Cititi si:

Premierul ucrainean a demisionat, in urma desfiintarii coalitiei guvernamentale in Parlament

"Dizolvarea coalitiei nu este un motiv pentru demisia Guvernului (...) Sper ca emotiile se vor calma si ca sangele rece si simtul responsabilitatii vor prevala si ca intregul Guvern va continua sa lucreze", a subliniat el.

El le-a cerut, de asemenea, deputatilor sa examineze vineri legile care permit redresarea bugetului, care nu au fost votate joi, acesta fiind unul dintre motivele avansate de Iateniuk pentru a-si justifica demisia. In asteptarea unui vot in Parlament, Guvernul l-a numit pe vicepremierul pentru regiuni Volodimir Groismann premier interimar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO