Pete Buttigieg, primul homosexual intrat în cursa pentru președinția SUA, s-a retras

Ultima actualizare: 02-03-2020 09:19
Pete Buttigieg
Agerpres

Pete Buttigieg, primul homosexual declarat care a participat în campania pentru nominalizarea drept candidat al democraţilor în alegerile prezidenţiale din SUA, a renunţat duminică la cursă, informează CNN.

Buttigieg, fost primar în South Bend (Indiana), a făcut anunţul oficial în timpul unui eveniment în oraşul pe care l-a administrat. „Astăzi este ziua adevărului... adevărul este calea spre o cauză încheiată. Aşadar, trebuie să recunoaştem că, în acest moment al cursei, cel mai bun mod de a menţine idealurile este să ne retragem şi să ajutăm să aducem laolaltă partidul şi ţara”, a spus el, potrivit News.ro.

„În această noapte am luat hotărârea dificială să îmi suspend campania pentru preşedinţie”, a adăugat el.

El a mai afirmat că scopul partidului a fost întotdeauna de a uni americanii pentru a-l învinge pe Donald Trump.

Prezenţa lui Buttigieg în această cursă a fost una istorică - el este primul bărbat homosexual care îşi lansează campania pentru preşedinţie şi primul care s-a numărat între principalii delegaţi ai unui partid major în alegerile primare.

După succesul înregistrat în statele Iowa şi New Hampshire, campania lui Buttigieg a făcut eforturi pentru a câştiga încrederea votanţilor de culoare, ceea ce i-a dăunat în Nevada şi Carolina de Sud, două state în care s-a clasat mult în urma favoriţilor.

Buttigieg trebuia să ajungă duminică din Selma (Alabama) în Dallas (Texas), însă în timpul zborului i-a anunţat pe reporterii că se va întoarce în oraşul natal, South Bend, pentru a face un anunţ legat de campania sa. Anunţul, au spus consilierii lui, avea să fie că îşi va încheia campania. Decizia, au mai precizat aceştia, a fost luată duminică.

Potrivit unor surse, Buttigieg a schimbat mai multe mesaje cu fostul vicepreşedinte Joe Biden, unul dintre favoriţii în cursa stabilirii candidatului democraţilor, iar discuţii între cele două echipe au avut loc duminică noapte.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO